Спагеті в духовці: незвичайна, але дуже смачна страва

Спагеті в духовці - рецепт приготування

Запечені в духовці спагетті можуть здобути перемогу в номінації «оригінальна страва з макаронів». Їх можна приготувати на обід або вечерю. Змінюючи додаткові інгредієнти, вийде як ситна, так і легка страва. Коли звичайні спагетті зовсім приїлися, прийшов час приготувати їх в духовці. Додайте куряче м’ясо, томатний сік, улюблені спеції – і у вас вийде оригінальна страва, чимось схожа на запіканку. Вона навіть зможе претендувати на звання «лінивої», адже нічого попередньо обсмажувати не доведеться.

Необхідні інгредієнти

  • 200-300 г спагетті;
  • 200 г томатної пасти;
  • 200 г курячого м’яса;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. сухого часнику;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 100 мл води;
  • 3-4 ст. л. рослинної олії;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком;
  • свіжа зелень (петрушка, кріп або кінза);
  • улюблені спеції.

Як приготувати спагетті в духовці

Для початку підготуйте м’ясо. Наріжте його кубиками і приправте сухим часником. Паралельно розігрійте духовку до 230 градусів.

Якщо ви вирішили використовувати не готову пасту, а помідори, зніміть з них шкірку і розімніть вилкою до пюреподібного стану. Додайте до м’якоті сік з банки, воду, рослинну олію, пропущені через прес часникові зубчики, цукор, сіль, мелений перець, улюблені спеції і перемішайте – соус для спагетті готовий.

Помістіть спагетті в форму для запікання, краще використовувати керамічну або скляну. Якщо вона коротша макаронів, то сміливо поламайте їх навпіл. Можна, звичайно, використовувати вже попередньо відварені спагетті. Тоді час запікання скоротіть до 15 хвилин.

Зверху покладіть куряче м’ясо і рівномірно залийте соусом. Накрийте форму фольгою і відправте в прогріту духовку на півгодини. Потім приберіть фольгу і запікайте страву ще 5-7 хвилин. За цей час макарони дійдуть до потрібної кондиції – не переваряться, а досягнуть того самого стану «на зубок». А м’ясо просочиться томатним соком і буде буквально танути в роті.

Посипте запечені спагетті свіжою зеленню і подавайте до столу. Петрушка, кріп або кінза приємно відтінить смак курки і макаронів. Готова страва частково нагадує лазанью. Принаймні, за смаком.

В якості допоміжних інгредієнтів може виступати не тільки м’ясо. Спробуйте доповнити спагетті грибами, овочами або морепродуктами. Вдалих смакових поєднань багато. Експериментуйте і відкривайте старі добрі спагетті для себе заново.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: