Справжня яблучна шарлотка – рецепт від професійного кондитера

Шарлотка – це швидка і смачна випічка, яку можна готувати в будь-який час року, як зі свіжими, так і з замороженими часточок яблук.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 120 г;
  • борошно – 160 г;
  • лимон – 1 шт;
  • сіль щіпка;
  • яйця – 3 шт;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • вершкове масло – 20 г;
  • молоко – 100 мл.

Яблука миємо, зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і ріжемо тонкими часточками, скроплюємо соком лимона.

Яйця з цукром збиваємо до густої і стійкою піни, додаємо молоко, збиваємо, потім висипаємо борошно і розпушувач, цедру лимона, все ретельно перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або манкою, викладаємо яблучні дольки і виливаємо тісто. Коли тісто рівномірно розтечеться, посипаємо його цукром і викладаємо шматочки масла до скоринки.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо шарлотку до готовності.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: