Шарлотка – це швидка і смачна випічка, яку можна готувати в будь-який час року, як зі свіжими, так і з замороженими часточок яблук.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука – 1 кг;
- цукор – 120 г;
- борошно – 160 г;
- лимон – 1 шт;
- сіль щіпка;
- яйця – 3 шт;
- розпушувач – 1 ч.л;
- вершкове масло – 20 г;
- молоко – 100 мл.
Яблука миємо, зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і ріжемо тонкими часточками, скроплюємо соком лимона.
Яйця з цукром збиваємо до густої і стійкою піни, додаємо молоко, збиваємо, потім висипаємо борошно і розпушувач, цедру лимона, все ретельно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і посипаємо борошном або манкою, викладаємо яблучні дольки і виливаємо тісто. Коли тісто рівномірно розтечеться, посипаємо його цукром і викладаємо шматочки масла до скоринки.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо шарлотку до готовності.