Представляємо вашій увазі рецепт усіма відомого соусу. Справжній грузинський соус готується з аличі і великої кількості прянощів. Смак у нього кисло-солодкий з фруктовими нотками. Має насичену гостроту. Такий соус підходить як до м’яса, так і рибі чи птиці. Також його можна використовувати для приготування соусу для макаронів або картоплі. Рекомендую всім спробувати. Вам обов’язково сподобається.
Необхідні інгредієнти
- 2 кг аличі
- 70 гр кінзи
- 80 гр кропу
- 5 гр зеленого базиліка
- 2 шт. стручкового червоного перцю чилі
- 1 часник
- 1 чайна ложка уцхо сунелі
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі
- половина чайної ложки чабра сушеного
- половина чайної ложки сушеного базиліка
- 1 чайна ложка болотної м’яти
- 1 чайна ложка великої солі
- 1 столова ложка цукрового піску
Покроковий процес приготування соусу «Ткемалі»
В першу чергу аличу відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого продовжуємо процес варіння ще 8 хвилин. Вогонь повинен бути слабким.
Потім очищаємо зубчики часнику і відправляємо їх в чашу блендера.
Після чого туди ж кладемо очищений гострий перець і вимитий базилік. Також додаємо кріп, кінзу і 50 мл води. Подрібнюємо все до однорідної маси.
Після закінчення потрібного часу дістаємо шумівкою сливу і викладаємо в сито. З його допомогою перетираємо її і переливаємо підготовлене пюре в каструлю. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім перемішуємо і накриваємо кришкою. На повільному вогні продовжуємо процес варіння ще 3 хвилини.
Після закінчення потрібного часу додаємо сюди уцхо сунелі, мелений коріандр, хмелі-сунелі, сушений чабер, болотну м’яту, цукровий пісок, сіль і сушений базилік.
Також відправляємо сюди підготовлену масу із зелені. Добре все перемішуємо і накриваємо кришкою. Продовжуємо варити соус ще 3 хвилини на слабкому вогні.
Після закінчення потрібного часу знову перемішуємо і знімаємо з вогню. Смачного!