Справжній грузинський соус «Ткемалі» – детальний рецепт

Грузинський соус «Ткемалі» - рецепт приготування

Представляємо вашій увазі рецепт усіма відомого соусу. Справжній грузинський соус готується з аличі і великої кількості прянощів. Смак у нього кисло-солодкий з фруктовими нотками. Має насичену гостроту. Такий соус підходить як до м’яса, так і рибі чи птиці. Також його можна використовувати для приготування соусу для макаронів або картоплі. Рекомендую всім спробувати. Вам обов’язково сподобається.

Необхідні інгредієнти

  • 2 кг аличі
  • 70 гр кінзи
  • 80 гр кропу
  • 5 гр зеленого базиліка
  • 2 шт. стручкового червоного перцю чилі
  • 1 часник
  • 1 чайна ложка уцхо сунелі
  • 1 чайна ложка меленого коріандру
  • 1 чайна ложка хмелі-сунелі
  • половина чайної ложки чабра сушеного
  • половина чайної ложки сушеного базиліка
  • 1 чайна ложка болотної м’яти
  • 1 чайна ложка великої солі
  • 1 столова ложка цукрового піску

Покроковий процес приготування соусу «Ткемалі»

В першу чергу аличу відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого продовжуємо процес варіння ще 8 хвилин. Вогонь повинен бути слабким.

Потім очищаємо зубчики часнику і відправляємо їх в чашу блендера.

Після чого туди ж кладемо очищений гострий перець і вимитий базилік. Також додаємо кріп, кінзу і 50 мл води. Подрібнюємо все до однорідної маси.

Після закінчення потрібного часу дістаємо шумівкою сливу і викладаємо в сито. З його допомогою перетираємо її і переливаємо підготовлене пюре в каструлю. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім перемішуємо і накриваємо кришкою. На повільному вогні продовжуємо процес варіння ще 3 хвилини.

Після закінчення потрібного часу додаємо сюди уцхо сунелі, мелений коріандр, хмелі-сунелі, сушений чабер, болотну м’яту, цукровий пісок, сіль і сушений базилік.

Також відправляємо сюди підготовлену масу із зелені. Добре все перемішуємо і накриваємо кришкою. Продовжуємо варити соус ще 3 хвилини на слабкому вогні.

Після закінчення потрібного часу знову перемішуємо і знімаємо з вогню. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: