Цей пляцок знаменитий не тільки своїм оригінальним багатством смаку, але і дуже красивим зовнішнім виглядом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 250 г;
- масло вершкове – 100 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- цукор – 50 г;
- жовтки – 3 шт.
Для приготування крему візьміть:
- крохмаль і борошно – по 1 ст.л;
- молоко – 250 мл;
- цукор – 50 г;
- жовтки – 2 шт;
- ванільний цукор за смаком;
- масло вершкове – 100 г.
Для приготування меренги потрібно:
- пудра цукрова – 125 г;
- білки – 4 шт;
- крохмаль – 1 \ 2 ст.л.
Ще будуть потрібні:
- ягоди свіжі або заморожені будь-які – 225 г;
- мигдальні пелюстки – 60 г.
Процес приготування пляцка Пані Валевська
Вершкове масло краще використовувати холодне – натріть на великій тертці або поріжте шматочками.
Борошно просіваємо і більшу частину перетираємо з маслом, додаємо цукор, жовтки і розпушувач.
Вимішуємо тісто і в міру потреби, щоб воно виходило м’яким і не липким, досипати решту борошна.
Для торта підходить форма 20 \ 30 см або звичайне деко. Застеляємо пергаментом.
Тісто розкачуємо в круглий або прямокутний паст, викладаємо у форму або на деко, формуємо невеликі бортики.
На тісто розкладаємо ягоди або густе варення.
Для меренги ретельно збиваємо білки з пудрою до дуже густої і стійкої маси.
Викладаємо меренгу на ягоди і посипаємо верх подрібненими горіхами.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Порада: щоб ягоди не текли, змішайте їх з 1 – 2 ложками крохмалю. Якщо меренга починає пригорати, нариваємо корж фольгою.
Для крему з’єднуємо всі інгредієнти крім масла і варимо на маленькому вогні до густого стану. Охолоджуємо.
Бісквіт ріжемо на 2 частини.
Збиваємо вершкове масло розм’якшене і частинами додаємо крем, не припиняючи збивати.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, прикрашаємо за смаком і відправляємо на 2 години в холодильник.