Справжній кулінарний шедевр: польський пляцок Пані Валевська

Польський пляцок Пані Валевська, рецепт

Цей пляцок знаменитий не тільки своїм оригінальним багатством смаку, але і дуже красивим зовнішнім виглядом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • цукор – 50 г;
  • жовтки – 3 шт.

Для приготування крему візьміть:

  • крохмаль і борошно – по 1 ст.л;
  • молоко – 250 мл;
  • цукор – 50 г;
  • жовтки – 2 шт;
  • ванільний цукор за смаком;
  • масло вершкове – 100 г.

Для приготування меренги потрібно:

  • пудра цукрова – 125 г;
  • білки – 4 шт;
  • крохмаль – 1 \ 2 ст.л.

Ще будуть потрібні:

  • ягоди свіжі або заморожені будь-які – 225 г;
  • мигдальні пелюстки – 60 г.

Процес приготування пляцка Пані Валевська

Вершкове масло краще використовувати холодне – натріть на великій тертці або поріжте шматочками.

Борошно просіваємо і більшу частину перетираємо з маслом, додаємо цукор, жовтки і розпушувач.

Вимішуємо тісто і в міру потреби, щоб воно виходило м’яким і не липким, досипати решту борошна.

Для торта підходить форма 20 \ 30 см або звичайне деко. Застеляємо пергаментом.

Тісто розкачуємо в круглий або прямокутний паст, викладаємо у форму або на деко, формуємо невеликі бортики.

На тісто розкладаємо ягоди або густе варення.

Для меренги ретельно збиваємо білки з пудрою до дуже густої і стійкої маси.

Викладаємо меренгу на ягоди і посипаємо верх подрібненими горіхами.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

Порада: щоб ягоди не текли, змішайте їх з 1 – 2 ложками крохмалю. Якщо меренга починає пригорати, нариваємо корж фольгою.

Для крему з’єднуємо всі інгредієнти крім масла і варимо на маленькому вогні до густого стану. Охолоджуємо.

Бісквіт ріжемо на 2 частини.

Збиваємо вершкове масло розм’якшене і частинами додаємо крем, не припиняючи збивати.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, прикрашаємо за смаком і відправляємо на 2 години в холодильник.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: