Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з’їли за вечір

Нещодавно знайшла рецепт булочок з вишнею і ось кілька днів тому вирішила спробувати. В результаті пошкодувала, що так мало напекла! Під час приготування булочок по всьому будинку розносився просто розкішний аромат! Чоловік і діти прибігали весь час на кухню і питали, коли ж нарешті можна буде спробувати цю приголомшливу смакоту. В результаті у булочок виявився не тільки розкішний аромат, але і смак! Це щось незрівнянно смачне!

Інгредієнти, які необхідні:

  • 125 мл кефіру кімнатної температури;
  • 125 мл молока теплого стану;
  • 4-6 г або одна чайна ложка сухих дріжджів;
  • 50-60 мл олії соняшникової (можна замінити розтопленим вершковим маслом);
  • Один білок для тіста;
  • Один жовток, щоб змастити вироби;
  • Дві-три стол. ложки цукру;
  • Два г або чверть чайної ложки соди;
  • Одна дрібка солі;
  • 450-550 г борошна;
  • Ванілін в залежності від смаку.

Складові начинки:

  • Пів кілограма вишні;
  • Дві стол. ложки крохмалю;
  • 100 г цукру;
  • Горіхи в залежності від смаку.

Поетапний процес приготування

Приготування тіста. Для початку в глибокому посуді з’єднайте всі рідкі інгредієнти: кефір, молоко, олію (соняшникову або розтоплене вершкове) і білок. Розмішайте.

Всипте в рідку суміш дріжджі і ще раз розмішайте.

Потім додаємо борошно, яке перед цим просійте, цукор, соду, додайте дрібку солі, ванілін на свій смак і вимісіть тісто. Воно повинно вийти липким.

Тісто поставте приблизно на 60 хвилин в тепле місце, накривши рушником. Воно повинно піднятися.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Начинку приготувати так. Вишню візьміть без кісточок для начинки. Я використовувала консервовану ягоду у власному соку.

Відправте вишню на сковорідку, налийте трохи її соку, всипте цукор і нехай закипить.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Крохмаль розведіть з парою трійкою ст. л. вишневого соку і додайте в киплячі ягоди. Перемішайте і варіть 3-4 хвилини, поки начинка не загусне.

Перекладіть вишневу начинку в мисочку, додайте до неї подрібнені горіхи, перемішайте і готово.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Формування булочок. Тісто, що підійшло обімніть і розділіть на два-три шматки. Розкачайте тісто до листа, товщина якого буде близько 3 міліметрів. Розділіть аркуш навпіл.

На один край тісто викладіть начинку, а іншу сторону поріжте у вигляді тонких смуг, як на фотографії.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Накрийте начинку краєм листа і защипніть шов. Загорніть в рулет і скрутіть у вигляді равлика.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Деко вистелити пекарним папером і покладіть булочки. Нехай вони полежать 20-30 хвилин, щоб піднялися.

В цей час включіть її, щоб вона нагрілася до 180 °.

Змастіть підняті вироби жовтком і помістіть в духовку приблизно на півгодини.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Після того, як булочки охолонуть, можете їх посипати цукровою пудрою і подавати.

Спробувала новий рецепт смачних булочок до чаю: шкода що мало спекла, з'їли за вечір

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: