Стакан солі і половина склянки цукру – тільки так готую ніжне сало

Сало можна готувати різними способами і воно завжди залишається дуже смачним і корисним, адже в ньому маса корисних нашому організму речовин.

За допомогою нашого рецепта ви можете приготувати будь-яку частину сала, відмінно підходить сало з прорізом м’яса.

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • сало-1 кг;
  • вода – 1 л;
  • лавровий лист;
  • сіль – 1 стакан;
  • чорний перець горошок;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • часник.

Готуємо маринад: кип’ятимо воду з цукром, сіллю, перцем і лавровим листом. Залишаємо остуджуватися.

Трьом або дрібно рубаємо часник і намазуємо ним шматок сала. Опускаємо сало в холодний марина і залишаємо при кімнатній температурі на день, а потім ставимо на добу в холодильник.

Виймаємо сало з розсолу, кладемо на рушник, щоб він ввібрало зайву вологу.

Для більш насиченого смаку сала, ви можете додавати в маринад свої улюблені спеції, багато перцю, тоді сало буде гострим, з різними смачними нотками.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: