Старий рецепт! Як приготувати пісочне печиво на вершковому маслі

Пісочне печиво спочатку робилося на вершковому маслі і тільки тоді, коли з’явився дешевший варіант, його стали готувати з маргарином.

Пропонуємо згадати старий рецепт. Особливість рецепту ще і в тому, що масло розтирається з цукровою пудрою і за рахунок цього, печиво виходить дуже м’яким всередині і з хрусткою скоринкою зовні, вам обов’язково сподобається.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор – 5 ст.л;
  • борошно – 120 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – щіпка;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • розпушувач – 0.5 ч.л;
  • ванілін – 1 пакетик.

Розм’якшуємо масло і змішуємо його з цукровою пудрою.

Просіваємо борошно і змішуємо її з сіллю, розпушувачем і ваніліном.

Всипаємо суху суміш в масло, вимішуємо тісто, скачуємо його в кулю і кладемо на 1 годину в холодильник.

Ділимо тісто на 2 частини і кожну скачуємо в ковбаску, яку і ділимо на невеликі шматочки.

В одній тарілці збиваємо яйце, в другу висипаємо цукор.

Кожен шматочок тіста спочатку вмочаємо в збите яйце, потім обвалюємо у цукрі.

Деко змащуємо олією і викладаємо на нього печиво.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 15 – 20 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: