Суп харчо: ще один рецепт класичної грузинської страви

У різних народів є свої секрети довголіття: у Франції вважають за краще дробове харчування, скандинави – жирну рибу, а італійці – пекучий червоний перець.

Але найцікавіший варіант страви для довголіття зберегли в Грузії. У цього народу прийнято вважати, що запорука міцного здоров’я і довгого життя – регулярне приготування і вживання класичного супу харчо. Саме його рецепт ми підготували для вас сьогодні.

Складові

  • Яловичина – 500 г
  • Рис – 60 г
  • Цибуля – 200 г
  • Ткемалі – 2 ст. л.
  • Петрушка – 1 пуч.

Як приготувати суп харчо

М’ясо наріжте шматочками середньої величини, залийте холодною водою і варіть близько двох годин. В цей час знімайте пінку, яка утворюється на поверхні страви.

Коли м’ясо буде готове, додайте в бульйон ткемалі або 2 столових ложки гранатового соку. Доведіть до кипіння, всипте дрібно нарізану цибулю і варіть на середньому вогні 10 хвилин. Після цього додайте в бульйон ретельно промитий рис.

Горіхи з часником за допомогою блендера подрібніть до пастоподібного стану і додайте в суп. Залиште на повільному вогні на 10 хвилин. Слідом додайте в бульйон лавровий лист, хмелі-сунелі, коріандр, шафран, сіль і перець. Добре все перемішайте і проваріть близько 7 хвилин.

Кінзу і петрушку дрібно наріжте, додайте в суп, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Готовій страві дайте пару годин настоятися.

У Грузії харчо подають зі свіжим лавашем, маринованою цибулею та соусом ткемалі.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: