Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Варіантів приготування такого супу існує безліч, а я в свою чергу хочу поділитися з вами рецептом, який одного разу був знайдений мною на просторах інтернету і припав до смаку з першої ложки!

Отже, для приготування нам знадобиться:

  • Вода або готовий м’ясний бульйон – 2 -2,5 літра

Для тіста

  • Фільтрована вода – 200 мл
  • Борошно – 450-500 г
  • Куряче яйце – 1 шт
  • Сіль за смаком

Для фаршу

  • Яловичина і свинина – по 100 г кожного виду
  • Зелень, часник, ріпчаста цибуля, чорний перець, сіль – за смаком

Для бульйону

  • Рослинна олія – 1 ст. ложка
  • Картопля – 3-4 шт
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Помідори – 1 шт
  • Сіль, чорний перець зелень і інші спеції за смаком

Суп з пельменями, покроковий процес приготування

Робимо тісто. Змішуємо яйце з сіллю, додаємо стакан води, борошно і замішуємо круте тісто. Прибираємо його в пакет і даємо “відпочити” протягом півгодини.

Тим часом готуємо фарш. Пропускаємо м’ясо через м’ясорубку разом з цибулею. Додаємо сіль, чорний перець, дрібно нарізаний часник, зелень і добре вимішуємо. Для більшої соковитості за бажанням у фарш можна додати холодну воду.

Тісто ділимо на три рівні частини. Розкачуємо кожну частину в тонкий пласт і нарізаємо за допомогою круглого ножа на маленькі квадратики одного розміру.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Викладаємо на кожен шматочок тіста горошину фаршу і формуємо пельмені.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Спочатку згинаємо квадратик по діагоналі, потім з’єднуємо кінці.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Проробляємо цю процедуру з усіма частинами тіста і фаршу.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Другу частину пельменів можна заморозити і приготувати суп в інший раз значно швидше.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Приступаємо до приготування зажарки для бульйону.

Обсмажуємо на невеликій кількості рослинної олії цибулю і моркву, додаємо болгарський перець, помідори.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Перекладаємо зажарку в каструлю і додаємо картоплю, нарізану невеликим кубиком.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Додаємо до овочів бульйон або гарячу воду. Варимо суп майже до повної готовності картоплі, потім кладемо пельмені і варимо ще кілька хвилин.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Додаємо дрібно нарізану зелень.

Даємо трохи постояти під закритою кришкою і подаємо до столу.

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Густий, ароматний суп неодмінно припаде вам до смаку!

Суп з пельменями: занадто смачно, щоб не приготувати

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: