Всім доброго дня! Сьогодні пропоную рецепт швидких але смачних пиріжків, якщо у вас немає часу довго возитися з тістом, спробуйте цей рецепт. Виходить дуже смачно!
Складові для тіста:
- Борошно – приблизно 640 гр. (Дивіться по тісту)
- Молоко – 250 мл.
- Дріжджі сирі – 25 гр., Або 10 гр. сухих
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Начинка на ваш смак, я роблю яйця із зеленою цибулею, моя сім’я такі пиріжки, найбільше любить.
Швидкі пиріжки, спосіб приготування:
Для початку приготуємо начинку. Відварені яйця наріжемо кубиками. Зелену цибулю дрібно нарізаємо. Додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо, начинка готова.
Приготуємо тісто, в розтоплене вершкове масло додаємо молоко, коли охолоне до теплого стану, додаємо дріжджі, цукор і сіль.
Поступово додаємо борошно і як тільки тісто збереться в м’який клубок, присипаємо робочу поверхню борошном і замішуємо тісто. Тісто має вдатися м’яким.
Ділимо тісто на 2 частини.
І кожну частину, ще на 3.
Кожну частину розкатуємо в прямокутник, товщиною близько 3 мм. На край викладаємо начинку.
Звертаємо рулетом і защипуємо уздовж і по краях.
Руку посипаємо борошном і ребром долоні і приблизно посередині, робимо розпилювальні рухи, розділяючи рулетик навпіл.
Кожен рулетик, теж ділимо навпіл.
Виходять, ось такі маленькі пиріжки.
Деко змащуємо маслом і присипаємо борошном. Пиріжки змащуємо яйцем, випікаємо при температурі 180-200 градусів, 25-30 хвилин. Смачного!