Шоколадний пиріг виходить вологим і дуже ароматним.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 1.5 склянки;
- какао – 3 ст.л;
- сіль за смаком;
- цукор – 1 стакан;
- вода – 1 стакан;
- сода – 1 ч.л;
- олія рослинна – чверть склянки;
- кава розчинна – чверть ч.л;
- оцет винний – 1 ст.л;
- екстракт ванілі – половина ст.л.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму для випічки застеляємо пергаментом, змащуємо олією. Тісто для пирога готується дуже швидко, тому всі підготовчі роботи потрібно провести заздалегідь.
Борошно просіваємо і змішуємо з содою і сіллю, какао.
Окремо з’єднуємо олію, каву, оцет, цукор і воду, перемішуємо до однорідного стану і збиваємо до повного розчинення цукру.
Тепер з’єднуємо обидві маси і добре вимішуємо тісто.
Виливаємо тісто в форму і ставимо в розігріту духовку на 35 – 40 хвилин. Дивіться по своїй духовці.
Остиглий пиріг можна посипати пудрою, тертим шоколадом або зварити шоколадний глазур. Якщо є час і бажання, зробіть сметанний крем або шоколадний крем з горішками або апельсиновою цедрою.