Супер вологий шоколадний пиріг без яєць – дуже ароматний!

Шоколадний пиріг виходить вологим і дуже ароматним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1.5 склянки;
  • какао – 3 ст.л;
  • сіль за смаком;
  • цукор – 1 стакан;
  • вода – 1 стакан;
  • сода – 1 ч.л;
  • олія рослинна – чверть склянки;
  • кава розчинна – чверть ч.л;
  • оцет винний – 1 ст.л;
  • екстракт ванілі – половина ст.л.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Форму для випічки застеляємо пергаментом, змащуємо олією. Тісто для пирога готується дуже швидко, тому всі підготовчі роботи потрібно провести заздалегідь.

Борошно просіваємо і змішуємо з содою і сіллю, какао.

Окремо з’єднуємо олію, каву, оцет, цукор і воду, перемішуємо до однорідного стану і збиваємо до повного розчинення цукру.

Тепер з’єднуємо обидві маси і добре вимішуємо тісто.

Виливаємо тісто в форму і ставимо в розігріту духовку на 35 – 40 хвилин. Дивіться по своїй духовці.

Остиглий пиріг можна посипати пудрою, тертим шоколадом або зварити шоколадний глазур. Якщо є час і бажання, зробіть сметанний крем або шоколадний крем з горішками або апельсиновою цедрою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: