Свекруха варить з року в рік! Найсмачніше абрикосове варення

Варення з абрикосів виходить дуже смачним і ароматним, з ніжним бурштиновим відтінком.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси стиглі, але не занадто м’які – 3 кг;
  • цукор – 1.5-2.5 кг.

Абрикоси промиваємо і видаляємо кісточки, ділимо на дві половинки. Засипаємо цукор. Якщо у вас солодкі абрикоси, досить 1.5 кг. Залишаємо на ніч щоб абрикоси дали сік.

Доводимо до кипіння абрикоси, відключаємо вогонь і даємо охолонути 8 годин. Варення не мішаємо, просто струшуємо каструлю. Це допоможе залишити половинки абрикос цілими і щільними.

Варення варимо 4 рази (доводимо до кипіння і вимикаємо).

Банки стерилізуємо. Варення розливаємо по банках: щоб половинки абрикосів залишалися цілими, їх накладайте ложкою, а сироп – просто заливайте в банку. Закатуємо кришки.

Кісточки, які ви вийняли з абрикосів не викидайте, а вийміть з них горішки. Якщо ви додасте в абрикосове або полуничне варення трохи цих горіхів, ви отримаєте дуже смачний десерт. Ці горішки можна насушити про запас і використовувати для добавки в кондитерські вироби, варення та джеми. Один із старовинних рецептів – це варення з агрусу, фаршированого такими горішками.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: