Святкова свинина з апельсинами: відмінний вибір!

На святковому столі найбільше уваги привертає основна страва.

Тому господині завжди намагаються приготувати що-небудь незвичайне і дуже смачне. Цитрусова свинина – відмінний вибір. Вона не тільки ситна, але і виглядає ефектно. Ароматне і соковите м’ясо має один недолік – час приготування. Але такий тривалий процес повністю виправдовує очікування. Свинина під апельсиновим джемом виходить дуже ніжною, вона точно справить враження на ваших гостей.

Інгредієнти

  • Свиняча вирізка – 3 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Зелень – 1 пуч.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний перець (горошком) – 6-8 шт.
  • Апельсиновий джем – 2 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати свинину з апельсинами

М’ясо обв’язуємо нитками, формуючи рулет. Викладаємо на форму для запікання. Грубо нарізаємо моркву і цибулю. Подрібнюємо зелень.

Наливаємо в форму кип’яток так, щоб він покривав третину. Викладаємо овочі, зелень, лавровий лист і перець горошком.

Натираємо цедру лимона і апельсинів і додаємо в воду. Вичавлюємо лимонний сік і змішуємо з 2 ст. л. солі. Виливаємо в форму.

Накриваємо м’ясо фольгою і запікаємо при 170 градусах 1 годину 15 хвилин. Дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і залишаємо на 30-60 хвилин.

Солимо і перчимо м’ясо і знову відправляємо в духовку на 20 хвилин. Змащуємо джемом і запікаємо ще годину.

Не бійтеся використовувати джем, він зробить смак м’яса багатшим і цікавішим. А красива золотава скоринка додасть свинині святкового вигляду.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: