На святковому столі найбільше уваги привертає основна страва.
Тому господині завжди намагаються приготувати що-небудь незвичайне і дуже смачне. Цитрусова свинина – відмінний вибір. Вона не тільки ситна, але і виглядає ефектно. Ароматне і соковите м’ясо має один недолік – час приготування. Але такий тривалий процес повністю виправдовує очікування. Свинина під апельсиновим джемом виходить дуже ніжною, вона точно справить враження на ваших гостей.
Інгредієнти
- Свиняча вирізка – 3 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Апельсин – 2 шт.
- Зелень – 1 пуч.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Чорний перець (горошком) – 6-8 шт.
- Апельсиновий джем – 2 ст. л.
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
Як приготувати свинину з апельсинами
М’ясо обв’язуємо нитками, формуючи рулет. Викладаємо на форму для запікання. Грубо нарізаємо моркву і цибулю. Подрібнюємо зелень.
Наливаємо в форму кип’яток так, щоб він покривав третину. Викладаємо овочі, зелень, лавровий лист і перець горошком.
Натираємо цедру лимона і апельсинів і додаємо в воду. Вичавлюємо лимонний сік і змішуємо з 2 ст. л. солі. Виливаємо в форму.
Накриваємо м’ясо фольгою і запікаємо при 170 градусах 1 годину 15 хвилин. Дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і залишаємо на 30-60 хвилин.
Солимо і перчимо м’ясо і знову відправляємо в духовку на 20 хвилин. Змащуємо джемом і запікаємо ще годину.
Не бійтеся використовувати джем, він зробить смак м’яса багатшим і цікавішим. А красива золотава скоринка додасть свинині святкового вигляду.