Цікаве поєднання курки і чорносливу, а також оригінальне оформлення, зроблять салат справжньою окрасою святкового столу.
Кунжут злегка хрумтить на зубах і додає страві родзинки. Ідеально поєднуються в ньому і сир з яйцями, і м’ясо з чорносливом, і часник з майонезом. Загалом, все так смачно, що просто не передати словами. Можу тільки порадити одне: обов’язково приготувати і спробувати.
Склад продуктів
- 250 грам курячого філе;
- 5 зварених круто яєць;
- 150 грам твердого сиру;
- 150 г чорносливу без кісточок;
- 20 грам насіння кунжуту;
- 150 грам майонезу (краще використовувати домашній);
- два зубчики часнику.
Покроковий процес приготування
Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Курячі грудки необхідно опустити в киплячу воду, трохи посолити і варити після закипання 20 хвилин. Щоб м’ясо залишалося соковитим і м’яким, курку можна переварювати.
Остигле куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.
Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, розрізаємо вздовж на дві половини і відокремлюємо білки від жовтків.
Окремо натираємо на дрібній тертці і розкладаємо по різним мисках білки і жовтки.
Чорнослив ретельно промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Якщо чорнослив вам попався сухий, то попередньо замочіть його в кип’ятку на 5-10 хвилин.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Робимо заправку для салату. У миску перекладаємо 150 грам майонезу, додаємо в нього пропущений через прес часник і чорний мелений перець.
Все добре перемішуємо і перекладаємо соус в звичайний пакет, у якого потім відрізаємо куточок.
Плоску сервірувальну тарілку застеляємо листям салату (будь-яким) і встановлюємо на нього кулінарне кільце (або кільце від рознімної форми для випічки).
Також цей салат можна подавати в склянках або вазочках: теж уклавши шарами.
На дно форми викладаємо куряче м’ясо, робимо сіточку з майонезу, утрамбовуємо ложкою.
Посипаємо курку обсмаженим насінням кунжуту (трохи залишаємо для прикраси).
Слідом викладаємо терті жовтки, залишивши трохи для прикраси. Робимо майонезну сіточку і утрамбовуємо.
Посипаємо жовтки чорносливом, робимо майонезну сіточку і утрамбовуємо.
На чорносливи викладаємо частину сиру, змащуємо майонезом. Потім викладаємо решту сиру – і знову майонез. Не забуваємо утрамбовувати.
Останнім шаром викладаємо білок, залишаємо частину для прикраси. Змащуємо весь шар майонезом.
У центр викладаємо решту жовтка, навколо нього все посипаємо білком. З кунжуту робимо коло навколо жовтка і смужки (дивіться на фото).
Красиво розкладаємо шматочки чорносливу.
Салат можна подавати на стіл відразу (тільки не забудьте зняти кільце), а можна відправити його в холодильник і дати час настоятися.