Святковий листковий салат «Ромашка» з куркою і чорносливом

Цікаве поєднання курки і чорносливу, а також оригінальне оформлення, зроблять салат справжньою окрасою святкового столу.

Кунжут злегка хрумтить на зубах і додає страві родзинки. Ідеально поєднуються в ньому і сир з яйцями, і м’ясо з чорносливом, і часник з майонезом. Загалом, все так смачно, що просто не передати словами. Можу тільки порадити одне: обов’язково приготувати і спробувати.

Склад продуктів

  • 250 грам курячого філе;
  • 5 зварених круто яєць;
  • 150 грам твердого сиру;
  • 150 г чорносливу без кісточок;
  • 20 грам насіння кунжуту;
  • 150 грам майонезу (краще використовувати домашній);
  • два зубчики часнику.

Покроковий процес приготування

Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Курячі грудки необхідно опустити в киплячу воду, трохи посолити і варити після закипання 20 хвилин. Щоб м’ясо залишалося соковитим і м’яким, курку можна переварювати.

Остигле куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.

Зварені круто курячі яйця очищаємо від шкаралупи, розрізаємо вздовж на дві половини і відокремлюємо білки від жовтків.

Окремо натираємо на дрібній тертці і розкладаємо по різним мисках білки і жовтки.

Чорнослив ретельно промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Якщо чорнослив вам попався сухий, то попередньо замочіть його в кип’ятку на 5-10 хвилин.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Робимо заправку для салату. У миску перекладаємо 150 грам майонезу, додаємо в нього пропущений через прес часник і чорний мелений перець.

Все добре перемішуємо і перекладаємо соус в звичайний пакет, у якого потім відрізаємо куточок.

Плоску сервірувальну тарілку застеляємо листям салату (будь-яким) і встановлюємо на нього кулінарне кільце (або кільце від рознімної форми для випічки).

Також цей салат можна подавати в склянках або вазочках: теж уклавши шарами.

На дно форми викладаємо куряче м’ясо, робимо сіточку з майонезу, утрамбовуємо ложкою.

Посипаємо курку обсмаженим насінням кунжуту (трохи залишаємо для прикраси).

Слідом викладаємо терті жовтки, залишивши трохи для прикраси. Робимо майонезну сіточку і утрамбовуємо.

Посипаємо жовтки чорносливом, робимо майонезну сіточку і утрамбовуємо.

На чорносливи викладаємо частину сиру, змащуємо майонезом. Потім викладаємо решту сиру – і знову майонез. Не забуваємо утрамбовувати.

Останнім шаром викладаємо білок, залишаємо частину для прикраси. Змащуємо весь шар майонезом.

У центр викладаємо решту жовтка, навколо нього все посипаємо білком. З кунжуту робимо коло навколо жовтка і смужки (дивіться на фото).

Красиво розкладаємо шматочки чорносливу.

Салат можна подавати на стіл відразу (тільки не забудьте зняти кільце), а можна відправити його в холодильник і дати час настоятися.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: