Святковий стіл: гарбузовий манник на кефірі

Манники відносяться до тих страв, які люблять усі без винятку, їх їдять навіть діти, які не люблять страви з манною крупою. Щоб манник вийшов не тільки смачним, але й корисним, до страви додаватимемо гарбуз.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • манна крупа, цукор, кефір, борошно по 200 г;
  • гарбуз, 300 г;
  • масло вершкове, 100 г;
  • яйця, 2 шт.;
  • цедра 1 лимона;
  • розпушувач, 1 ст.л;
  • ванілін, сіль дрібка;
  • вода, 50мл.

Процес приготування

Для просочення манника ви можете зварити солодкий сироп із води, цукру та лимонного соку або використовуйте інші варіанти.

Манну крупу заливаємо теплим кефіром і залишаємо на 2 години, періодично перемішуючи, щоб крупа добре набрякла.

М’якуш гарбуза подрібнюємо за допомогою блендера або натираємо на середній тертці.

З’єднуємо яйця з цукром, цедрою, маслом розм’якшеним вершковим, дрібкою солі за допомогою блендера або міксера.

Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в манну крупу з кефіром і додаємо яєчну суміш.

Перебиваємо масу до однорідності.

Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.

Випікаємо при 180 градусах близько 50 – 60 хвилин, але дивіться по духовці.

Гарячий манник просочуємо просоченням і залишаємо остигати.

Подавати пиріг можна з абрикосовим варенням, кремом або збитою жирною сметаною з пудрою та цедрою лимона.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: