Сирна хмарка! М’які пишні булочки з начинкою

Здобне дріжджове тісто творить чудеса. У нас є рецепт ароматних та ситних булочок з сиром, які легко можна приготувати вдома.

Необхідні продукти:

  • Молоко 100мл;
  • Дріжджі свіжі 18 г (6 г сухих);
  • Цукор 50 г;
  • Сіль 0,5 чайної ложки;
  • Сметана 100 г;
  • Яйця 2 шт;
  • Борошно 500 г;
  • Вершкове масло 80 г.

Інгредієнти для начинки:

  • Сир домашній 350 г;
  • Яйце;
  • Цукор 60 г;
  • Ваніль 20 г;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • Ягоди/сухофрукти.

Покроковий процес приготування:

У миску вливаємо тепле молоко, додаємо цукор та дріжджі. За бажанням можна додати чайну ложку ванільного цукру, або дрібку ваніліну.

Добре перемішуємо, щоб дріжджі розчинилися.

Кладемо сіль та сметану 20-25% жирності. Розбиваємо яйця і трохи перемішуємо, щоб суміш стала одноріднішою.

Тепер поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Можна замішувати міксером, а можна руками.

Намагаємося досягти такої консистенції тіста, щоб воно було м’яким, але при цьому не липло до рук.

Вимішуємо 5-6 хвилин. Невеликими порціями додаємо вершкове масло. Тісто стає м’якшим, пластичним і приємним на дотик.

Вимішуємо ще 3 хвилини до однорідного гладкого стану.

Катаємо кулю і перекладаємо в миску змащену олією. Залишаємо у теплому місці до збільшення в об’ємі.

Тісто збільшується приблизно в 5 разів. Перекладаємо його на стіл, спочатку розтягуємо руками, а потім підрівнюємо качалкою. Товщина тіста приблизно 3-4 мм.

Для начинки бажано взяти сир пожирніше, так буде смачніше.

Яйце розділяємо на білок та жовток. Жовток використовуємо в начинку, а потім білком змащуємо булочки зверху.

Додаємо до сиру жовток, цукор за смаком, а також трохи манної крупи. Її можна замінити на крохмаль або борошно. Тепер все добре перемішуємо. Не зайвим стане цедра лимона чи апельсина. Ми додаємо сушені чорниці і в’ялені журавлини.

На пласт тіста досить тонким шаром викладаємо нашу сирну заготовку. Дві третини покриваємо начинкою, потім силіконовим килимком підгинаємо вільний край до центру. Далі другу сторону укладаємо зверху як верхній шар.

Нарізаємо на смужки приблизно 3 сантиметри. Кожен виріб трохи згортаємо, щоб вийшов бантик.

Викладаємо на лист і накриваємо поліетиленовим пакетом. Чекаємо 20 хвилин, щоб вони встигли ще раз підійти.

Змащуємо білком, відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів. Чекаємо на 15-20 хвилин.

Сирна хмарка! М'які пишні булочки з начинкою

Ось таким нехитром чином ми отримали смачну домашню випічку. Всім Приємного апетиту, готуйте та пригощайте свою сім’ю.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: