Сирний пиріг «Полунична хмара»: покроковий рецепт десерту

Сирний пиріг «Полунична хмара» зможе замінити будь-який торт, настільки красивим і смачним він виходить.

Поєднання сирного суфле, ніжного сирного суфле, ароматних ягід полуниці і повітряного безе підкорює всіх ласунів з першого шматочка. Під час запікання на його поверхні з’являються крапельки: такі ж, як на всім відомому торті «Сльози ангела», ягоди залишаються свіжими, зберігають смак і аромат. Неймовірний полуничний пиріг і готувати, і їсти – одне суцільне задоволення.

Склад продуктів

  • 100 грам вершкового масла;
  • 30 грам цукрового піску;
  • одне сире куряче яйце;
  • п’ять грам розпушувача;
  • 200 грам пшеничного борошна.

Для начинки

  • 350 грам сиру,
  • 300 грам згущеного молока;
  • три жовтка;
  • 20 грам пшеничного борошна;
  • ванільний цукор – за смаком.

Для безе

  • три білка;
  • 70 грам цукрового піску;
  • ванільний цукор – за смаком.

Додатково

  • 400 грам стиглої солодкої полуниці;
  • мигдальні пелюстки – для прикраси.

Сирний пиріг «Полунична хмара»: покроковий рецепт приготування

Почнемо з приготування тіста. У чашу блендера кладемо шматочки холодного вершкового масла, всипаємо туди ж цукровий пісок і пшеничне борошно. Перетворюємо все в крихту.

Додаємо туди ж куряче яйце, розпушувач і замішуємо в блендері тісто.

Порада. Використання блендера робить процес швидший і зручнішим, але можна тісто замісти руками.

Дно рознімної форми застилає пергаментним папером або змащуємо спеціальною антипригарною емульсією.

Викладаємо в неї тісто, руками розподіляємо його по дну і формуємо невеликі бортики. Рясно наколюємо виделкою і прибираємо на годину в холодильник.

Самі поки зробимо начинку. У миску викладаємо сир будь-якої жирності, вливаємо згущене молоко.

Додаємо в сир жовтки (білки поки прибираємо в холодильник), ванільний цукор, пшеничне борошно (його можна замінити крохмалем або манною крупою).

Я ще кладу туди ж 10 штук полуниці (від загальної кількості) і перебиваю все занурювальним блендером.

Отриманий сирний крем виливаємо в форму, на основу з тіста.

За допомогою чайної ложки коригуємо бортики, щоб вони були вище крему на 1,5 сантиметра.

Відправляємо форму з пирогом в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-35 хвилин.

Хвилин за 10 до того, як треба буде діставати пиріг з духовки, займемося безе. Беремо миску з холодними білками, збиваємо їх міксером до легкої піни.

Потім додаємо до них цукровий пісок і ванільний цукор (за бажанням), продовжуємо збивати вже до стійких піків.

Пиріг дістаємо з духовки, розкладаємо по його поверхні половинки (або четвертинки) ягід полуниці. Покриваємо полуничку збитими білками, посипаємо пелюстками мигдалю або кокосовою стружкою (а можна і взагалі не посипати).

Нагрівання духовки відразу зменшуємо до 140-150 градусів, повертаємо в неї форму з пирогом, залишаємо на 10-15 хвилин.

Сирний пиріг «Полунична хмара» охолоджуємо спочатку в формі, потім виймаємо і ставимо на решітку. Чекаємо повного остигання, розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл з філіжанкою ароматного чаю або кави. Насолоджуємося неймовірним смаком, ділимося рецептом з подругами: і повертаємося на наш сайт за новими ідеями.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: