Ситна вечеря з м’яса птиці. Просто, смачно, бюджетно

Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі ще один варіант простої повсякденної вечері, основою якого є швидке в приготуванні м’ясо птиці, а саме курячі стегна.

Ця частина птиці є фаворитом багатьох любителів курячого м’яса, адже курячі стегна відрізняються особливою м’якістю і соковитістю.

Отже, для приготування курячих стегон в густому соусі зі сметани та цибулі нам знадобиться:

  • Курячі стегна – 1 кг
  • Сметана – 1 банка
  • Ріпчата цибуля – 2 шт
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Борошно – 50 г
  • Вершкове масло – 30 г
  • Рослинна олія – 1 ст ложка
  • Сіль, солодка паприка, чорний перець – за смаком
  • Бульйон або вода – 50 мл
  • Зелень – за бажанням

Приступаємо до приготування страви

Знімаємо з стегон шкіру і робимо на них невеликі надрізи гострим ножем.

Ситна вечеря з м'яса птиці. Просто, смачно, бюджетно

Натираємо їх сумішшю солі, перцю і паприки.

Потім паніруємо в борошні з усіх боків.

Ситна вечеря з м'яса птиці. Просто, смачно, бюджетно

З’єднуємо на розігрітій сковороді рослинну олію і вершкове масло і обсмажуємо курку з усіх боків до золотистої скоринки.

Ситна вечеря з м'яса птиці. Просто, смачно, бюджетно

Тим часом нарізаємо цибулю півкільцями та часник дрібно. Перекладаємо стегна в окремий посуд.

Відправляємо на ту ж сковороду цибулю, часник і обсмажуємо їх. Потім викладаємо сметану.

Додаємо бульйон або воду. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти за допомогою лопатки.

Ситна вечеря з м'яса птиці. Просто, смачно, бюджетно

Як тільки соус почне закипати, зменшуємо вогонь, повертаємо назад шматки м’яса і тушкуємо до готовності під закритою кришкою.

Ситна вечеря з м'яса птиці. Просто, смачно, бюджетно

 

Подаємо страву з будь-яким улюбленим вами гарніром, посипавши м’ясо дрібно нарізаною зеленню.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: