Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі ще один варіант простої повсякденної вечері, основою якого є швидке в приготуванні м’ясо птиці, а саме курячі стегна.
Ця частина птиці є фаворитом багатьох любителів курячого м’яса, адже курячі стегна відрізняються особливою м’якістю і соковитістю.
Отже, для приготування курячих стегон в густому соусі зі сметани та цибулі нам знадобиться:
- Курячі стегна – 1 кг
- Сметана – 1 банка
- Ріпчата цибуля – 2 шт
- Часник – 2-3 зубчики
- Борошно – 50 г
- Вершкове масло – 30 г
- Рослинна олія – 1 ст ложка
- Сіль, солодка паприка, чорний перець – за смаком
- Бульйон або вода – 50 мл
- Зелень – за бажанням
Приступаємо до приготування страви
Знімаємо з стегон шкіру і робимо на них невеликі надрізи гострим ножем.
Натираємо їх сумішшю солі, перцю і паприки.
Потім паніруємо в борошні з усіх боків.
З’єднуємо на розігрітій сковороді рослинну олію і вершкове масло і обсмажуємо курку з усіх боків до золотистої скоринки.
Тим часом нарізаємо цибулю півкільцями та часник дрібно. Перекладаємо стегна в окремий посуд.
Відправляємо на ту ж сковороду цибулю, часник і обсмажуємо їх. Потім викладаємо сметану.
Додаємо бульйон або воду. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти за допомогою лопатки.
Як тільки соус почне закипати, зменшуємо вогонь, повертаємо назад шматки м’яса і тушкуємо до готовності під закритою кришкою.
Подаємо страву з будь-яким улюбленим вами гарніром, посипавши м’ясо дрібно нарізаною зеленню.