Ситний пиріг зі смачною начинкою, покроковий рецепт

Цей пиріг такий ситний, що може замінити собою цілу сімейну вечерю. До того ж, смачний і дуже апетитний. Приготуйте, нічого складного, рецепт легкий і простий.

Склад

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Сметана – 100 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – дрібка

Для начинки:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Сир твердий – 60 г
  • Сіль, перець – за смаком

Для змазування і посипання:

  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Вода питна – 1 ст. ложка
  • Кунжутне насіння

Рецепт приготування пирога

Спочатку приготуємо начинку. Картоплю в мундирі відварюємо, далі очищаємо від мундира і готуємо пюре.

Курячі грудки, теж відварюємо. Сир (будь-який) натираємо на грубій терці.

Поки картопля вариться, нарізаємо цибулю дрібними кубиками.

Обсмажуємо на сковороді, в соняшниковій олії, до золотистого кольору.

Печериці нарізаємо дрібно і додаємо до цибулі, солимо і перчимо до смаку, обсмажуємо до випарювання вологи.

Далі, додаємо на сковорідку, дрібно нарізану курячу грудку і обсмажуємо до готовності.

Приготуємо тісто. У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і розтоплене вершкове масло.

Додаємо дрібку солі і перемішуємо, до однорідності.

Борошно і розпушувач змішуємо і частинами просіюємо в миску з масою.

Перемішуємо масу, поки вона не стане густою.

Потім, перекладаємо на присипаний борошном стіл і замішуємо тісто.

При необхідності, додаємо борошно. Тісто перестало липнути до рук, значить досить.

Тісто накриваємо і залишаємо осторонь, на 20-25 хвилин.

Приступаємо до збірки пирога. Тісто злегка обминаємо і ділимо на дві нерівні частини, 1/3 і 2/3.

З великого шматка розкачуємо круглий, тонкий млинець, товщиною 1 см.

Форму (у мене роз’ємна, 23 см в діаметрі) змащуємо олією.

Розкачане тісто перекладаємо в форму, розрівнюємо по дну, формуючи бортики.

Першим шаром, викладаємо частину картопляного пюре і розрівнюємо.

Потім, рівномірно посипаємо пюре половиною натертого сиру.

Наступним шаром, викладаємо обсмажену начинку і розрівнюємо.

Далі, посипаємо рештою сиру, і накриваємо шаром картопляного пюре.

З малого шматка тіста розкачуємо тонкий млинець, товщиною 1 см.

Накриваємо пиріг розкатаним тістом і краї тіста защипуємо по колу, щоб начинка не витекла.

Зверху пирога, в декількох місцях, робимо проколи вилкою, щоб виходила пара.

Змащуємо верх пирога жовтком, розведеним з водою.

Потім, посипаємо кунжутним насінням.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо пиріг 30-35 хвилин.

Готовому пирогу даємо злегка охолонути, і виймаємо з форми.

Пиріг подаємо до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: