Такі прості східні солодощі! Нуга в домашніх умовах

Нуга, рецепт приготування

Нуга вам точно припаде до смаку, з медовим ароматом і горішками.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білок – 1 шт;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 300 г;
  • мед – 80 г;
  • горіхи або сухофрукти за смаком – 100 г.

Процес приготування

Форму застеляємо пергаментом або плівкою.

Цукор (крім 1 ст.л) змішуємо з водою і ставимо на плиту, перемішуємо до повного розчинення цукру, пензликом прибираємо кристали зі стінок каструлі. Доводимо до кипіння, додаємо мед, перемішуємо і варимо протягом 2 – 3 хвилин.

Охолоджуємо трохи сироп.

Білок добре збиваємо з сіллю на невеликій швидкості, потім збільшуємо оберти, всипаємо цукор і збиваємо до густої, стійкої і пишної маси.

Тепер вливаємо тонкою цівкою сироп і збиваємо до однорідності, легкості.

Додаємо горіхи, перемішуємо масу лопаткою і викладаємо її в форму. Струшуємо форму, простукуємо, щоб вийшло повітря.

Порада: горіхи і сухофрукти беріть будь-які. Горіхи перед додаванням обсмажте на сухій сковороді, подрібніть на шматочки або залиште цілими.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: