Тарталетки з курки: начинка може бути будь-якою

Тарталетки з курки - рецепт приготування

Сьогодні пропоную рецепт дуже класної страви. Це курячі тарталетки. У них просто бомбічна кількість білків. В одній тарталетці їх 15 грам. При цьому по 2-3 грами жирів і вуглеводів. І лише 98 ккал. Такі тарталетки зручно брати з собою в дорогу. Можна з’їсти під час перекусу або на вечерю. Начинку можна використовувати будь-яку. У мене сирна начинка. Готується все легко і просто.

Необхідні інгредієнти

  • 250 грам курячої грудки;
  • одне куряче яйце;
  • 25 грам цільнозернового борошна;
  • 100 грам сиру,
  • 30 грам легкого сиру;
  • кріп, сіль, хмелі-сунелі – за смаком.

Як приготувати тарталетки з курки

Грудку і цибулю нарізала грубо. Прокрутила через м’ясорубку. Причому, цибулю в кінці. Так м’ясорубку буде легше відмити, навіть в прохолодній воді.

Порада. Можна ще й часник додати, але я його не дуже люблю. Яйце розділила на жовток і білок. Жовток прибрала в бік, він нам потім стане в нагоді. Білок додала в фарш.

Крім цього насипала трохи солі, ложку хмелі-сунелі і столову ложку з великою гіркою борошна. Борошно взяла цільнозернове. Але можна будь-яке і навіть висівки.

Можна обійтися і без хмелі-сунелі, але я якось погано уявляю цільнозернове борошно без цієї приправи.

Все перемішала. Вийшов досить густий фарш. Але до рук липне!

Ложкою виклала фарш на деко, застелене папером для випічки. І мокрою ж ложкою сформувала тарталетки.

Приготувала начинку. Змішала сир з кропом і жовтком. Трохи посолила.

У тарталетки розклала сирну начинку. У кожну приблизно по повній чайній ложці.

Окремо натерла на дрібній тертці (щоб витрачати його менше) сир і посипала ним тарталетки.

Запікала в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин до рум’яності.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: