Сирники одна з моїх улюблених страв, я їх просто обожнюю, але раніше ніяк не могла приготувати так, щоб вони не розвалювалися, постійно щось не виходило.
Зараз, коли став відомий правильний рецепт, практично щоранку я готую найкращий сніданок із сирників для своєї сім’ї.
Тісто
Сир – не повинен бути кислим – це головне правило, чим він жирніший, тим будуть смачніші сирники, але тут кожен вирішує для себе. Я візьму 5% сир, 3 пачки, кожна по 180 г. Викладаю все в миску і розминаю масу виделкою, далі додаю:
- 1 яйце;
- трохи солі, дрібку;
- 3 столові ложки цукру.
Масу необхідно ретельно вимішати до того моменту, коли цукор повністю розчиниться. Тепер нам потрібне борошно, але зовсім трохи, я беру 1 столову ложку.
А ось наступний продукт є секретним інгредієнтом, завдяки якому сирники виходять цільними та пишними, додаємо 2 стол. ложки манки. Манна крупа має властивість вбирати вологу, завдяки чому тісто стає ідеальним.
Тепер пограємо зі смаком, додамо трохи натурального ваніліну. Ретельно вимішуємо тісто і відправляємо в холодне місце, або холодильник. Манка за цей час набухне, збере надлишки вологи, тісто набуде потрібної консистенції.
Після чого переміщаємо його в кімнатну температуру та залишаємо нагрітися.
Посипаємо стіл борошном, формуємо з тіста “ковбаску”, ділимо її на однакові диски, якщо зробити їх занадто товстими, то сирники необхідно довго жарити до готовності, і вони почнуть пригоряти.
Приготування
На розпечену сковороду ставимо шматочок вершкового масла, викладаємо сирники і обсмажуємо їх до золотистої скоринки, перевертаючи, з обох боків. Далі знижуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою та готуємо ще хвилин 7-8. В результаті одержуємо цілі, ароматні, пишні, повітряні сирники.