Тепер сирники виходять завжди пишні та смачні. Зовсім не розвалюються: секрет у правильному тісті

Сирники одна з моїх улюблених страв, я їх просто обожнюю, але раніше ніяк не могла приготувати так, щоб вони не розвалювалися, постійно щось не виходило.

Зараз, коли став відомий правильний рецепт, практично щоранку я готую найкращий сніданок із сирників для своєї сім’ї.

Тісто

Сир – не повинен бути кислим – це головне правило, чим він жирніший, тим будуть смачніші сирники, але тут кожен вирішує для себе. Я візьму 5% сир, 3 пачки, кожна по 180 г. Викладаю все в миску і розминаю масу виделкою, далі додаю:

  • 1 яйце;
  • трохи солі, дрібку;
  • 3 столові ложки цукру.

Масу необхідно ретельно вимішати до того моменту, коли цукор повністю розчиниться. Тепер нам потрібне борошно, але зовсім трохи, я беру 1 столову ложку.

А ось наступний продукт є секретним інгредієнтом, завдяки якому сирники виходять цільними та пишними, додаємо 2 стол. ложки манки. Манна крупа має властивість вбирати вологу, завдяки чому тісто стає ідеальним.

Тепер пограємо зі смаком, додамо трохи натурального ваніліну. Ретельно вимішуємо тісто і відправляємо в холодне місце, або холодильник. Манка за цей час набухне, збере надлишки вологи, тісто набуде потрібної консистенції.

Після чого переміщаємо його в кімнатну температуру та залишаємо нагрітися.

Посипаємо стіл борошном, формуємо з тіста “ковбаску”, ділимо її на однакові диски, якщо зробити їх занадто товстими, то сирники необхідно довго жарити до готовності, і вони почнуть пригоряти.

Приготування

На розпечену сковороду ставимо шматочок вершкового масла, викладаємо сирники і обсмажуємо їх до золотистої скоринки, перевертаючи, з обох боків. Далі знижуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою та готуємо ще хвилин 7-8. В результаті одержуємо цілі, ароматні, пишні, повітряні сирники.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: