Тепер відмиваю свою на раз-два

Старі чавунні сковорідки є майже у всі. Це зручні, практичні і улюблені речі, які перевірені не те що роками, а поколіннями.

Звичайно, з часом вони покриваються товстим нальотом сажі і нагару, жиру, які псують її зовнішній вигляд і погіршують якість їжі, яка готується.

Сьогодні можна купити в магазині найрізноманітніші засоби для очищення посуду, але вся біда в тому, що деякі засоби, можуть завдати шкоди не тільки посуді, але і нашому здоров’ю.

Пропонуємо один з домашніх методів очищення будь-якого посуду на кухні.

Нам буде потрібно:

  • сода кальцинована і господарське мило по 200 г;
  • клей силікатний або канцелярський – 240 г.

Беремо велику каструлю і натираємо в неї мило на тертці, всипаємо соду і клей. Додаємо воду до половини каструлі і все розмішуємо.

Масу доводимо до кипіння і опускаємо в неї посуд – сковороду або каструлю, казан і т.д.

Залишаємо в киплячій воді на 40 хвилин.

За цей час вода буде темніти – це відпадає вся грязь і нагар з посуду. Вам залишиться тільки протерти мочалкою і сполоснути під проточною водою.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: