Терка не ріже, а гладить. Мама показала старий Лайфхак: кілька рухів і вона знову гостра

У будь-якого гострого кухонного інструменту з часом відбувається погіршення якості ріжучої поверхні. Цьому явищу схильні і терки.

Раніше у господарських магазинах продавалися бруски для заточування ножів та деякі моделі виготовлялися з одним гострим кінцем та невеликим діаметром. Він вставлявся в тертку, в кожен отвір і кілька разів прокручувався. Таким чином, ріжуча кромка заточувалася і була готова до подальшого використання.

Сьогодні таких зручних та практичних виробів немає, на тлі активного розвитку інноваційних технологій, ніхто не думає про зручності для господинь, яким часто доводиться використовувати тертку.

Тому беріть шматок фольги, скачайте з нього кульку і тріть по всій тертці в різних напрямках, намагаючись добре обробляти ріжучі кромки отворів. Робота копітка, але не довга, надовго ефекту не вистачить і скоро доведеться знову заточувати. Зате ваша улюблена тертка залишиться з вами і не доведеться купувати нову.

Терка не ріже, а гладить. Мама показала старий Лайфхак: кілька рухів і вона знову гостра

Трохи довше, але ефективніше, виходить заточувати тертку напилком. Вставляємо його в кожен отвір і прокручуємо, намагаючись притискати до ріжучого краю. Не забуваймо після всіх способів заточування промивати тертку під водою.

Щоб терка довше залишалася гострою, добре промивайте після застосування і витирайте насухо.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: