Тісто для вареників на пару – сімейний рецепт!

Вареники на пару, якщо ви правильно приготуєте тісто, більше схожі на пиріжки з повітряним і дуже м’яким тістом. На наступний день ви можете обсмажити їх на вершковому маслі і отримаєте – смажені пиріжки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • дріжджі – 50 г;
  • кефір – 500 г;
  • борошно – 800-1000 г;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сіль – щіпка;
  • яйце – 1 шт.

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Кефір можна трохи підігріти.

Дріжджі в цьому рецепті беруться тільки живі. Розминаємо їх виделкою, потім змішуємо з цукром, додаємо кефір і яйце.

Вимішуємо м’яке тісто, не забийте його борошном інакше вареники будуть погано підніматися на пару.

Нехай тісто постоїть хвилин 30 – 40 і можна робити вареники.

В якості начинки ви можете брати все, що завгодно, це тісто підходить, як для солодкої, так і солоної начинки, як для свіжих, так і заморожених ягід.

Незалежно від того, як ви варите вареники – на каструлі з марлею або пароварці або за допомогою мультиварки, час готування – 7 хвилин. Якщо ви готуєте про запас, тоді час приготування заморожених вареників на пару – 10 хвилин.

Коли ви викладаєте вареники, умочуйте їх в розтопленому вершковому маслі – вони не будуть злипатися.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: