Тісто водолаз та назва трохи дивна, але саме так називала його моя бабуся. Булочки, я хочу вам сказати, виходить настільки ароматними, ніжними, повітряними. А найголовніше тісто довго не черствіє. До двох тижнів.
Ну ці пиріжки особливі, обов’язково варто їх спробувати приготувати.
Складові:
- маргарин (масло) – 200 грам;
- 3 яйця;
- горілка – 2 ст.л .;
- дріжджі 10 грам;
- молоко – 500 мл. молока;
- цукор – 1 склянка;
- ванілін;
- борошно – 7 склянок
Покроковий рецепт
Маргарин або масло розтопіть. Окремо збийте яйця, змішайте з розтопленим маслом, додайте горілку, ванілін.
Дріжджі розведіть у теплому молоці. Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо поступово борошно, і замішуємо тісто.
Потім загорніть його в марлю, і бавовняну тканину.
У велику каструлю наберіть води, і опустіть туди мішечок з тістом.
Як тільки тісто спливло, присипте трохи стіл борошном, викладіть тісто, і підмісіть його. Зовсім небагато.
Тепер можна ліпити пиріжки, булочки з будь-якою начинкою. Смачного!