Тісто водолаз. Булочки НЕ черствіють до двох тижнів

Тісто водолаз та назва трохи дивна, але саме так називала його моя бабуся. Булочки, я хочу вам сказати, виходить настільки ароматними, ніжними, повітряними. А найголовніше тісто довго не черствіє. До двох тижнів.

Ну ці пиріжки особливі, обов’язково варто їх спробувати приготувати.

Складові:

  • маргарин (масло) – 200 грам;
  • 3 яйця;
  • горілка – 2 ст.л .;
  • дріжджі 10 грам;
  • молоко – 500 мл. молока;
  • цукор – 1 склянка;
  • ванілін;
  • борошно – 7 склянок

Покроковий рецепт

Маргарин або масло розтопіть. Окремо збийте яйця, змішайте з розтопленим маслом, додайте горілку, ванілін.

Дріжджі розведіть у теплому молоці. Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо поступово борошно, і замішуємо тісто.

Потім загорніть його в марлю, і бавовняну тканину.

У велику каструлю наберіть води, і опустіть туди мішечок з тістом.

Як тільки тісто спливло, присипте трохи стіл борошном, викладіть тісто, і підмісіть його. Зовсім небагато.

Тепер можна ліпити пиріжки, булочки з будь-якою начинкою. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: