Тітка з Полтави навчила готувати «правильні» вареники: за іншими рецептами тепер не хочу готувати

Такі м’які і повітряні вареники на пару в мультиварці з начинкою з печінки і картоплі, вам точно сподобаються. Ви можете робити і іншу начинку, тісто чудово підходить до будь-якої.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 300 мл;
  • борошно, близько 550 г;
  • сода, 1 ч.л;
  • лимонна кислота, 1 \ 2 ч.л;
  • сіль;
  • картопля, 400 г;
  • печінка будь-яка, 200 г;
  • сіль перець.

Процес приготування

Печінка беріть будь-яку на свій смак, ріжемо шматочками і обсмажуємо на соняшниковій олії до готовності. Солимо і перчимо до смаку. Охолоджуємо печінку і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендером.

Картоплю відварюємо в підсоленій воді і перетворюємо в пюре. Охолоджуємо.

Змішуємо картоплю з печінкою, можна ще додати обсмажену цибулю і зелень. З’єднуємо соду з борошном, просіюємо, додаємо лимонну кислоту і солимо.

Вливаємо кефір кімнатної температури і перемішуємо. Вимішуємо тісто, яке залишиться трохи липким.

Порада: муки вам може знадобитися від 400 до 550 г, тому залиште трохи просіяного борошна і додаємо його частинами при вимішування тіста.

Накриваємо плівкою і залишаємо відпочити на 20 хвилин.

Формуємо вареники і відварюємо їх на пару в мультиварці близько 6 7 хвилин. Якщо немає мультиварки, варимо старим методом беремо каструлю, марлю або спеціальне сито для парового варіння і відварюємо. Подаємо зі сметаною або вершковим маслом.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: