Тонкощі приготування справжнього грузинського маринаду для шашлику

Шашлик по-грузинськи, рецепт приготування

У Грузії шашлик називають мцвади і готують його всюди, навіть в придорожніх кафе. Ти можеш не знайти в них супів або салатів, але соковите смажене на вугіллі м’ясо – завжди. Стереотип про те, що грузинський шашлик найсмачніший, має вагомі історичні підстави.

Завдяки цьому рецепту м’ясо зберігає свій сік, насичується ароматами і дуже швидко стає м’яким. Не важливо, свинина це або баранина, шматочки маринуються в два рази швидше, ніж звичай.

Інгредієнти:

  • 2 кг свинини
  • 750 г цибулі
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • 1 ч. л. чорного перцю (меленого)
  • 1 ч. л. коріандру
  • сіль за смаком
  • 150-200 мл соняшникової олії

Шашлик по-грузинськи: процес приготування

Для цієї страви ідеально підійде свинячий ошийок. Наріж м’ясо на однакові шматочки. Якщо вибрав баранину, різати потрібно дрібніше.

Тонкощі приготування справжнього грузинського маринаду для шашлику

Тепер займися приготуванням маринаду: наріж цибулю на часточки (якщо цибулини дрібні, то на четвертинки), а одну цибулину посоли і видави з неї сік.

Тонкощі приготування справжнього грузинського маринаду для шашлику

Змішай сік з цибулею, приправами, олією, сіллю і перцем в емальованому посуді або скляному посуді.

Поклади м’ясо в маринад і добре перемішай. Часточки цибулі, що лежать зверху, придави зрізами до м’яса. Залиш його маринуватися мінімум на 40 хвилин (максимум на 2-3 години).

Тонкощі приготування справжнього грузинського маринаду для шашлику

Шашлик нанизай на шампур, чергуючи з цибулею, і смаж мцвади близько до вугілля. В ідеалі м’ясо буде готове вже через 15 хвилин.

Для того, щоб приготувати справжній грузинський шашлик, потрібно знати ще пару тонкощів. По-перше, вугілля з виноградної лози (горить вона швидко і яскраво). По-друге, багато кухарів з Тбілісі поливають шашлик сумішшю води і вогню, щоб не підгорав. По-третє, особлива подача.

Тонкощі приготування справжнього грузинського маринаду для шашлику

Готові шматки м’яса знімають в казан з допомогою пури – хлібного коржика – і посипають свіжими кільцями цибулі. Потім беруть гранат, мнуть його так, щоб не пошкодити шкірку, і після надрізають, поливаючи мцвади гранатовим соком і присипаючи зернами. Смак і запах такий, що словами не описати. Приємного апетиту, Генацвале!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: