Тонкий коржик з сиром за 15 хвилин. М’яке тісто і тягуча начинка

Страва нагадує піцу, але тісто тут більш повітряне, дуже м’яке.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;
  • борошно – 500 г;
  • яйце – 2 шт;
  • дріжджі – 5 г;
  • сіль – 2 щіпки;
  • цукор – 25 г;
  • масло вершкове – 80 г;
  • моцарелла – 200 г.

Змішуємо 250 мл теплого молока з дріжджами і цукром, збитим яйцем.

Борошно просіваємо, всипаємо до нього сіль, змішуємо і висипаємо суміш в молочну масу. Вимішуємо тісто.

Масло вершкове розм’якшуємо при кімнатній температурі і додаємо в тісто, добре вимішуємо.

Кладемо тісто в глибоку тарілку, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці, поки тісто добре не підніметься. Обминаємо тісто і знову залишаємо.

Сир ріжемо тонкими смужками.

Форму для випічки круглої форми застеляємо пергаментом, викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по деко.

Робимо надрізи в тісті і вкладаємо в них смужки сиру. Залишаємо деко в теплому місці на 20 – 30 хвилин, щоб тісто знову піднялося.

Збиваємо яйце з залишком молока і сіллю, змащуємо цією сумішшю верх пирога.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо пиріг 15 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: