Торт виходить м’яким і ніжним, з кокосово – шоколадним смаком і ароматом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 4 шт;
- борошно і цукор по 200 г;
- какао – 3 ст.л;
- борошно – 200 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- вершки не жирний для просочення коржа – 100 мл.
Для приготування крему потрібно:
- кокосова стружка – 200 г;
- масло вершкове – 150 г;
- цукор – 150 г;
- молоко – 250 мл.
Для глазурі необхідно:
- шоколад – 200 г;
- молоко або вершки – 100 мл.
Процес приготування
Яйця змішуємо з сіллю і цукром, збиваємо масу до білого кольору протягом 10 хвилин.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами всипаємо в яєчну масу. Вимішуємо тісто лопаткою.
Форму для запікання накриваємо пергаментом і викладаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів 20 – 25 хвилин.
Виймаємо з форми і охолоджуємо.
Для крему змішуємо вершкове масло з молоком і ставимо на невеликий вогонь.
Всипаємо цукор і розтоплюємо масу, доводимо до кипіння.
Всипаємо кокосову стружку і варимо 5 хвилин.
Бісквіт розрізаємо на 2 коржі.
Кожен корж просочуємо вершками або молоком до смаку, змащуємо кремом.
Поливаємо торт глазур’ю (змішуємо інгредієнти і топимо на водяній бані).
Ставимо торт в холодильник мінімум на 2 години.
Порада: щоб торт був дуже шоколадним, додавайте якісне і жирне какао, а для глазурі підходить і гіркий і молочний шоколад. Форму для запікання можна взяти, як квадратну, так і круглу.