Торт Баунті – райська насолода. Покроковий рецепт

Торт Баунті, рецепт

Торт виходить м’яким і ніжним, з кокосово – шоколадним смаком і ароматом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • борошно і цукор по 200 г;
  • какао – 3 ст.л;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • вершки не жирний для просочення коржа – 100 мл.

Для приготування крему потрібно:

  • кокосова стружка – 200 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • цукор – 150 г;
  • молоко – 250 мл.

Для глазурі необхідно:

  • шоколад – 200 г;
  • молоко або вершки – 100 мл.

Процес приготування

Яйця змішуємо з сіллю і цукром, збиваємо масу до білого кольору протягом 10 хвилин.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами всипаємо в яєчну масу. Вимішуємо тісто лопаткою.

Форму для запікання накриваємо пергаментом і викладаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів 20 – 25 хвилин.

Виймаємо з форми і охолоджуємо.

Для крему змішуємо вершкове масло з молоком і ставимо на невеликий вогонь.

Всипаємо цукор і розтоплюємо масу, доводимо до кипіння.

Всипаємо кокосову стружку і варимо 5 хвилин.

Бісквіт розрізаємо на 2 коржі.

Кожен корж просочуємо вершками або молоком до смаку, змащуємо кремом.

Поливаємо торт глазур’ю (змішуємо інгредієнти і топимо на водяній бані).

Ставимо торт в холодильник мінімум на 2 години.

Порада: щоб торт був дуже шоколадним, додавайте якісне і жирне какао, а для глазурі підходить і гіркий і молочний шоколад. Форму для запікання можна взяти, як квадратну, так і круглу.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: