Торт «Ескімо» готується дуже швидко, а бісквіт виходить вологим, що дозволить вам обійтися без просочення. Смак і аромат десерту – нагадує улюблене всіма з дитинства морозиво.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- какао – 4-5 ст.л;
- борошно – 2 склянки;
- цукор – 1 стакан;
- молоко – 2 склянки;
- розпушувач – 15 г.
Для приготування крему необхідно:
- молоко – 250 мл;
- борошно – 3 ст.л;
- ванільний цукор за смаком;
- яйця – 2 шт;
- молоко згущене – 1 банка;
- масло вершкове – 250 г.
Для глазурі:
- молоко – 100 мл;
- шоколадні дропси (краплі) – 200 г.
Процес приготування торта «Ескімо»
Цукор змішуємо з сіллю, розпушувачем і какао, перемішуємо.
Борошно просіваємо і всипаємо в суху суміш, перемішуємо.
Молоко нагріваємо до теплого стану і виливаємо в суху суміш, вимішуємо віночком до однорідності. Густота повинна бути як у домашньої сметани.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо близько 45 хвилин.
Порада: для крему всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Змішуємо яйця, сіль, ванільний цукор, згущене молоко, борошно, перемішуємо і вливаємо молоко, перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь і варимо до густоти. Не забуваємо перемішувати. Охолоджуємо до теплого стану.
Збиваємо розм’якшене вершкове масло в пишну масу і потім з’єднуємо з кремом, збиваємо до легкості.
Бісквіт розрізаємо на 2 коржі, верхівку теж знімаємо, якщо вона у вас нерівна.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом і поливаємо зверху глазур’ю, для якої потрібно з’єднати молоко і дропси, нагріти до однорідності. Смачного!
Згущонка сира повинна бути?
А в бісквіт яєць не потрібно?