Торт «Іванко кучерявий». Він є одним з найсмачніших десертів

Торт «Іванко кучерявий» багатьом знайомий з дитинства. Він легко готується за нашим рецептом, і не потребує багато часу.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сметана – 200 г;
  • борошно – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 200 г;
  • згущене молоко – 1 банка;
  • сода – 2 ч.л;
  • какао – 2 ст.л.

Для приготування крему:

  • сметана – 600 г;
  • ванільний цукор – 1 пачка;
  • цукор – 200 г.

Для приготування шоколадної глазурі:

  • молоко – 4 ст.л;
  • цукор – 4 ст.л;
  • масло вершкове – 50 г;
  • какао – 2 ч.л.

Яйця збиваємо з цукром до пишної і густої піни, вливаємо 0.5 банки згущеного молока, потім сметану. Соду гасимо оцтом і всипаємо в тісто. Борошно додаємо порційно і замішуємо тісто.

Тісто ділимо на 3 частини. Форму застилаємо пергаментом для випікання і викладаємо тісто (1 частина).

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо корж 20 хвилин. Охолоджуємо бісквіт, перевертаємо і поливаємо згущеним молоком.

В решту тіста додаємо какао, перемішуємо і виливаємо в форму. Після випікання охолоджуємо і ламаємо на дрібні шматочки.

Для крему збиваємо сметану з цукром до пухкої маси, додаємо ванільний цукор і ставимо в холодильник.

Занурюємо в крем шматочки шоколадного бісквіта, викладаємо їх на світлий корж, заливаємо кремом і ставимо в холодильник для просочення.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: