Торт «Наполеон» з сирними коржами: покроковий рецепт

Десерти, особливо торти – це ті десерти, які ніхто і ні на що не проміняє. Особливо, якщо виходить дуже ніжний і смачний десерт. Такий сирний «Наполеон» ви можете спекти на дитячий день народження.

Для приготування коржів вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • сир – 400 г;
  • цукор – 170 г;
  • яйця – 2 шт;
  • вершкове масло – 100 г;
  • розпушувач – 10 г.

Для приготування крему:

  • цукор – 250 г;
  • молоко – 1.5 ст.;
  • борошно – 4 ст.л;
  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 6 шт;
  • ванілін – 10 г;
  • крохмаль – 3 ст.л.

Сир змішуємо з яйцями, цукром і ваніліном, потім додаємо розм’якшене вершкове масло і руками все розминаємо.

Борошно просіваємо разом з розпушувачем і ваніліном і порційно додаємо в тісто. Воно повинно вийти м’яким, та не липнути до рук.

Ділимо тісто на 7 шматків і ставимо їх на 30 хвилин в холодильник.

Кладемо шматок тіста на пергамент і розкатуємо його в тонкий пласт. За допомогою тарілки, обрізаємо рівне коло.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо коржі і обрізки 5 – 7 хвилин, поки вони не стануть золотистого кольору.

Обрізки подрібнюємо блендером – це буде присипка.

Ставимо 1,2 стакана молока на вогонь і доводимо до кипіння на повільному вогні.

Решту обсягу молока змішуємо з яйцями, крохмалем, ваніліном, борошном і цукром, збиваємо і вливаємо в кипляче молоко тонкою цівкою. Масу перемішуємо, щоб вона не підгоріла, доводимо до кипіння і знімаємо, охолоджуємо до кімнатної температури. У крем додаємо масло і збиваємо.

Формуємо торт, перемазуючи шари кремом, обсипаємо зверху і з боків присипкою, ставимо в холодильник на ніч.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: