Празький торт давно вже став одним з улюблених десертів. Пропонуємо дуже простий і смачний рецепт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 1.5 склянки;
- цукор – 2 склянки;
- молоко – 500 г;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 300 г;
- сметана – неповна склянка;
- манна крупа – 4 ст.л;
- згущене молоко – 6 ст.л;
- какао – 7 ст.л;
- ванілін – щіпка;
- сода – 2 ч.л;
- алкоголь за бажанням;
- шоколад для прикраси.
Варимо манну кашу і додаємо трохи цукру охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник на 10 хвилин.
Змішуємо кашу з какао і алкоголем – можна взяти коньяк або ром.
Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з кашею, потім всипаємо ванілін і перемішуємо масу до однорідності. Таким чином, ми отримали крем.
Збиваємо яйця, не перестаючи процес збивання, додаємо цукор, потім сметану і в кінці – згущене молоко. Коли вийде однорідна маса, домішуємо просіяне борошно, соду і какао.
Духовку розігріваємо до 140 градусів.
Форму для запікання змащуємо маслом або застеляємо пергаментом і виливаємо частина тіста. Випікаємо корж 30 хвилин. Потім випікаємо другий корж.
Охолоджені коржі розрізаємо на 2 коржа і формуємо торт, змащуючи коржі кремом і пересипаючи подрібненими горіхами.