Торт «Прага» смачний і незвичайний – покроковий рецепт

Торт «Прага» смачний і незвичайний, рецепт приготування

Празький торт давно вже став одним з улюблених десертів. Пропонуємо дуже простий і смачний рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 1.5 склянки;
  • цукор – 2 склянки;
  • молоко – 500 г;
  • яйця – 2 шт;
  • масло вершкове – 300 г;
  • сметана – неповна склянка;
  • манна крупа – 4 ст.л;
  • згущене молоко – 6 ст.л;
  • какао – 7 ст.л;
  • ванілін – щіпка;
  • сода – 2 ч.л;
  • алкоголь за бажанням;
  • шоколад для прикраси.

Варимо манну кашу і додаємо трохи цукру охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник на 10 хвилин.

Змішуємо кашу з какао і алкоголем – можна взяти коньяк або ром.

Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з кашею, потім всипаємо ванілін і перемішуємо масу до однорідності. Таким чином, ми отримали крем.

Збиваємо яйця, не перестаючи процес збивання, додаємо цукор, потім сметану і в кінці – згущене молоко. Коли вийде однорідна маса, домішуємо просіяне борошно, соду і какао.

Духовку розігріваємо до 140 градусів.

Форму для запікання змащуємо маслом або застеляємо пергаментом і виливаємо частина тіста. Випікаємо корж 30 хвилин. Потім випікаємо другий корж.

Охолоджені коржі розрізаємо на 2 коржа і формуємо торт, змащуючи коржі кремом і пересипаючи подрібненими горіхами.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: