Торт сметанний на сковороді: секрети правильного приготування

Пропонуємо не новий, але дуже смачний рецепт: торт сметанний на сковороді (з коржами на основі сметани).

В ході приготування ви дізнаєтеся, як зробити цей і подібні тортики (на сковороді) так, щоб вони завжди виходили м’якими і ніжними. Це зрозуміло і не складно. Просто це треба знати: ось і все! В якості крему я використовувала яблучне пюре з вершками. Виходить ніжний крем з витонченою кислинкою: неймовірно смачний і ароматний!

Склад продуктів

  • сирі курячі яйця – 2 штуки,
  • сметана – 200 грам,
  • цукровий пісок – 100 грам,
  • харчова сода – одна чайна ложка,
  • пшеничне борошно – 430 грам,
  • сіль, ванільний цукор – за смаком.

Для крему:

  • кисло-солодкі яблука – 300 грам,
  • вершки для збивання (жирні) – 500 мілілітрів,
  • цукор – 50 грам + 1-2 столових ложки,
  • за бажанням – ванілін, кориця,
  • молоко для просочення.

Торт сметанний на сковороді: покроковий процес приготування

У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо до них цукор, ванільний цукор, щіпку солі, сметану і чайну ложку без гірки харчової соди.

Порада. Сметану краще брати густу і жирну.

Все добре розмішуємо, поступово додаючи борошно: замішуємо тісто. Тісто має вийде м’яким, злегка липким.

Ділимо тісто на 8 частин. Стіл посипаємо борошном і розкатуємо частини тіста в однакові коржі.

Коржі треба буде наколоти виделкою і обсмажити на сухій сковороді, з двох сторін.

Готуємо яблука для крему. Для цього яблука очищаємо від шкірки, грубо нарізаємо, розкладаємо в чаші для пароварки. В мультиварці виставляємо режим «Пар» на 5 хвилин і ставимо чашу з яблуками.

Готові коржі підрівнюємо по краях за допомогою відповідної по діаметру тарілки. Крайові обрізки підсушуємо на сковороді, щоб у нас вийшла відмінна крихта для прикраси торта.

Готові яблука викладаємо в миску, посипаємо цукром (на ваш смак) і за допомогою блендера перетворюємо яблука в пюре. Даємо пюре охолонути.

У вершки поступово додаємо цукор і збиваємо міксером спочатку на малих обертах, а потім додаємо швидкість. Збиваємо до м’якої піни і починаємо поступово додавати яблучне пюре. Вершково-яблучний крем готовий.

Починаємо збирати торт. Можна використовувати знімні боки форми для випічки або кулінарне кільце: встановлюємо їх на тарілку.

Викладаємо коржі по одному. Кожен корж промазуємо спочатку молоком, а вже потім кремом. Торт прибираємо в холодильник.

Блендером подрібнити підсушені на сковороді крайові обрізки коржів в крихту. Дістаємо торт і обсипаємо крихтою зверху і з боків.

Від середини торта можна зробити неглибокі борозни, а потім їх посипати тертим шоколадом. Торт готовий! Відправляємо в холодильник на 15-20 годин.

Торт сметанний на сковороді просто тане в роті: ніжний, м’який, в міру вологий і ароматний!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: