Торт «Вогні Парижа» з надзвичайно ніжним заварним кремом!

Торт складається з шоколадного і горіхового коржів з ніжним кремом.

Для приготування 2 темних коржів вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 4 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор, 4 ст.л;
  • борошно, 4 ст.л;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • какао, 2 ст.л.

Для приготування світлого коржа необхідно взяти:

  • білки, 7 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор, 12 ст.л;
  • борошно, 1 ст.л;
  • горіхи волоські обсмажені і подрібнені, 200 г.

Для приготування крему потрібно:

  • жовтки, 7 шт;
  • цукрова пудра, 200 г;
  • кукурудзяний крохмаль, 5 ст.л;
  • масло вершкове, 250 г;
  • ванільний екстракт, 2 ч.л;
  • банани, 2 шт;
  • сік лимона, 1 ст.л.
  • 500 мл молока

Для просочення коржів:

  • вода, 100 мл;
  • цукор, 4 ст.л;
  • р0м або інший алког0ль, 2 ст.л.

Процес приготування

Для темних коржів відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки з сіллю, коли вони перетворяться в піну, додаємо по ложці цукор і збиваємо до стійкої і густої піни.

Додаємо по одному жовтки і збиваємо в однорідну масу.

Борошно змішати з розпушувачем і какао, просіюємо і частинами додаємо в тісто.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста.

Духовку розігріваємо до 170 градусів і випікаємо 15 хвилин.

Таким же чином, випікаємо другий корж.

Для світлого тіста збиваємо білки з сіллю, додаємо по ложці цукор і збиваємо до стійкої маси.

Борошно просіваємо і змішуємо з подрібненими горіхами, частинами всипаємо в білки і акуратно перемішуємо масу.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто. Випікаємо 20 – 25 хвилин при температурі 170 градусів.

Для сиропу з’єднуємо всі інгредієнти і варити на невеликому вогні 15 хвилин. В кінці уварювання додати р0м або інший алког0ль.

Для крему збиваємо пудру з жовтками і крохмалем до однорідності.

Додаємо молоко і варимо на повільному вогні до густого стану. Охолоджуємо.

Розм’якшує вершкове масло при кімнатній температурі, з’єднуємо з ромом і збиваємо.

Збиваємо крем і частинами додаємо масло з алкоголем, збиваємо до пишної маси.

Банани ріжемо на шматочки і змішуємо з кремом, додаємо сік лимона.

Збираємо торт в роз’ємній формі. Першим укладаємо темний корж, просочуємо сиропом і викладаємо частину крему, накриваємо світлим коржем, наносимо крем і кладемо темний корж.

Прибираємо форму, обмазуємо торт кремом з усіх боків і прикрашаємо за смаком. Можна тертим шоколадом.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: