Торт з сухарями і курагою без випічки: незвичайне рішення для десерту

Торт без випічки – просто знахідка для тих, хто готовий експериментувати зі смаками і знаходити нові незвичні поєднання. Завдяки куразі і чорносливу домашній торт з ванільних сухарів не тільки смачний, але і корисний. Невелика кількість цукру в складі інгредієнтів також дуже радує. Якщо хочете, спробуйте додати в десерт і інші сухофрукти, а також горіхи – однозначно вийде смачно!

Інгредієнти

  • Сухарики – 200 г
  • Чорнослив – 80 г
  • Курага – 80 г
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Чорний шоколад – 120 г
  • Вершкове масло – 85 г
  • Домашній сир – 360 г
  • Сметана – 250 г
  • Цукор – 80 г
  • Ванільний цукор – 30 г
  • Желатин – 1 ч. л.
  • Вода – 3 ст. л.
  • Молоко – 2 ст. л.

Як приготувати торт з сухарями без випічки

Подрібніть сухарі, чорнослив, курагу і горіхи в блендері в дрібну крихту. Сухарі можуть бути з родзинками.

Змішайте 70 г вершкового масла і 70 г шоколаду. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Додайте розтоплений шоколад в крихту і ретельно перемішайте. Повинна вийти шоколадна волога маса.

Для крему змішайте сметану з цукром і залиште на 1 хвилину, щоб цукор повністю розчинився.

В окремій мисці залийте желатин водою, розмішайте і залишіть набухати.

Збивайте сметану з цукром 2-3 хвилини, додайте сир і продовжуйте збивати масу до однорідності.

Розтопіть в мікрохвильовці набряклий желатин.

Додайте в желатин 2-3 ложки крему і розмішайте, потім, збиваючи міксером, додайте отриману суміш в залишок крему. Збийте до однорідності.

Застеліть роз’ємну форму харчовою плівкою.

Викладіть торт шарами: чергуйте тонкий шар з шоколадної крихти і шар крему. Останній шар повинен бути з крихти.

Закрийте верх торта харчовою плівкою і приберіть в холодильник на ніч.

Помадку для торта потрібно готувати на наступний день, коли торт як слід просочиться. Для помадки змішайте 50 г шоколаду, 15 г вершкового масла і 2 ст. л. молока. Розтопіть суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Полийте торт шоколадною помадкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб схопився шоколад.

Вийміть торт з форми і перекладіть на тарілку.

Торту потрібен час, щоб просочитися, але, повірте, результат того вартий! Сирно-сметанний крем відмінно поєднується з крихтою з сухарів, а гіркий шоколад додає пікантності смаку. Десерт просто чудово підійде для будь-якого сімейного свята.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: