Торт “Загадка”, перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Сьогодні хочу поділиться рецептом – Мигдальний торт «Загадка». У міру солодкий і незвичайний на смак і готується він не звичайно, навіть борошно не буде потрібно. Перший раз я такий тортик спробувала в ресторані Ікея, мені він настільки сподобався, що я вирішила приготувати його вдома і ось я нарешті то вивела ідеальний рецепт. Смачно і дешево і готується просто.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • Яєчний білок – 4 шт
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Мигдаль – 250 г
  • Сіль – 1/4 ч.л.

Для заварного крему на жовтках:

  • Яєчні жовтки – 4 шт
  • Цукор – 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. (20г)
  • Молоко – 150 мл
  • Вершкове масло – 50г
  • Мигдальні пелюстки – для прикраси

І так, для початку беремо мигдальні горішки 250 грам, подрібнити їх за допомогою блендера в крихту.

Додаємо 100 грам цукрової пудри і перемішуємо.

4 яйця розділимо на білок і жовток, жовтки поки прибираємо в сторону.

До білків додаємо дрібку солі і збиваємо міксером.

Тепер білки додаємо до горішків з цукровою пудрою в 2-3 прийоми і перемішуємо. Розпушувач я не додаю.

Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Беремо форму діаметр моєї форми 22 см, змащуємо маслом і переливаємо тісто. Ставимо в духовку випікаємо при 180 градусах до готовності 25-30 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. За цей час приготуємо крем.

Поставимо гріти 150 мл молока приблизно до 60 градусів.

Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

У каструлю кладемо 4 жовтки, 100 г цукру, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, по вазі це 20 грам, якщо немає крохмалю можна замінити на борошно.

Перемішуємо вінчиком, тепер вливаємо підігріте молоко, постійно помішуючи. Ставимо на невеликий вогонь і варимо постійно помішуючи до загустіння. Як маса загусне відразу знімаємо з вогню, повинна вийти ось така гладка однорідна маса. Закриваємо плівкою в притик і залишаємо остигати до кімнатної температури. Якщо потрібно швидко, можна поставити каструлю в холодну воду.

Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Остиглу заварну основу кладемо в миску, додаємо 50 грам м’якого вершкового масла і збиваємо міксером до пишноти. Крем готовий.

Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Готовий корж, кладемо на решітку і даємо йому охолонути, остиглий корж розрізати на 2 коржі, спочатку роблю по колу надріз ножем, а потім розрізаю ниткою.

Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Кладемо один корж, і змащуємо його половиною крему, кладемо другий корж, змащуємо другою половиною крему боки і верх торта. Верх посипаємо мигдальними пелюстками.

Торт "Загадка", перший раз спробувала в ресторані, тепер печу сама. Ділюся рецептом

Даємо торту постояти годину при кімнатній температурі і прибираємо в холодильник, щоб крем зміцнів.

Тепер дістаємо і розрізаємо на порційні шматочки.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: