Традиційні Львівські рулети з маком: покроковий рецепт

Це Львівська традиційна випічка має всі шанси стати одною з найголовніших на святковому столі. Для начинки візьміть 0.3 кг макової начинки.

Для приготування тіста будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • яєчний жовток – 1 шт;
  • цукор – 2.5 ст.л;
  • масло вершкове – 185 г;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • молоко холодне – ¾ склянки.

Для змазування потрібно яйце і ще 1 яєчний білок. Макову начинку готуємо, відповідно до інструкції на упаковці.

У ємності змішуємо борошно, дріжджі, сіль, цукор, а потім додаємо розм’якшене і нарізане на шматочки вершкове масло, жовток і молоко. Вимішуємо щільне тісто.

Ділимо тісто на 2 частини і укладаємо їх по пакетам, кладемо їх в холодильник. Стіл посипаємо борошном, викладаємо тісто і розкатуємо, нерівності обрізаємо.

Викладаємо рівномірним шаром начинку на середину, загортаємо краї, формуємо рулет, поверхню якого, проколюємо виделкою в різних місцях.

Деко застеляємо пергаментом, кладемо рулети, змащуємо збитим жовтком і поміщаємо в холодильник на 45 хвилин.

Збиваємо білки і мажемо рулети поверх жовткової маси. Залишаємо рулети на ніч в холодильнику.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і печемо здобу 30 хвилин до золотистого кольору.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: