Три секрети, щоб сметана при тушкуванні не згорнулася, а перетворилася в ніжний оксамитовий соус

У сметані будь-яка страва виходить шалено смачною. М’ясо, риба, овочі – все це можна приготувати в сметані. Однак буває так, що сметана під час тушкування моментально згортається і тоді страва з нею виходить не такою смачною. Тому, щоб такого не сталося, необхідно слідувати нашим трьом простим порадам.

Можливо більш досвідченим господиням вони відомі, але для новачків ця інформація стане корисною.

Правило №1

Жирність сметани при приготуванні соусу повинна бути не менше 20%, а найкраще 25-30%.

Правило №2

Холодну сметану краще не використовувати. Тому витягніть її попередньо за кілька годин до готування, щоб вона стала теплою.

Якщо для приготування соусу потрібно додати воду, молоко, вершки, то вони теж повинні бути кімнатної температури, а краще теплими.

Правило №3

Якщо ви хочете, щоб сметанний соус придбав оксамитовість, то всипте в нього одну ст. л. кукурудзяного або картопляного крохмалю і гарненько розмішайте.

Підійде і борошно для цієї мети, однак крохмаль надає соусу більшої ніжності і кращого смаку.

Якщо ви будете дотримуватися цих рекомендацій, то соус у вас завжди буде виходити найніжнішим, смачним і оксамитовим, а головне – не буде згортатися при тушкуванні.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: