Цей рулет сподобався гостям більше, ніж Рафаелло. Доступний склад продуктів

Багато хто любить торт “Рафаелло”, але купити його в кризу буває складно. Класичний торт дорогий, а дешеві аналоги, як правило, на смак не тішать. Тоді варто приготувати рулет, схожий на торт “Рафаелло”. Він буде приготовлений із доступних продуктів і максимально просто для будь-якої господині.

Інгредієнти для рулету “Рафаелло”:

  • яйце куряче – 6 шт.;
  • розпушувач – 5 г;
  • цукор – 140 г;
  • борошно – 90 г;
  • соняшникова олія – 40 мл;
  • сіль – ¼ ч.л.;
  • молоко – 300 мл;
  • білий шоколад – 30 г;
  • згущене молоко – 150 г;
  • кокосова стружка – 80 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • ванілін – дрібка;
  • крохмаль – 40 г.

Приготування рулету “Рафаелло”:

В окрему миску розбиваємо 2 яйця, 50 г цукру, ванілін і крохмаль, перемішуємо продукти до однорідності. Виливаємо до суміші молоко, робимо це частинами і водночас віночком перемішуємо.

Виливаємо суміш у сотейник, готуємо на середньому вогні, постійно помішуючи віночком до загустіння. Коли крем стане густим, вимикаємо вогонь та помішуємо хвилину. Так консистенція не пригорить на дно сотейника.

Висипаємо в гарячий або теплий крем кокосову стружку, змішуємо масу та накриваємо харчовою плівкою.

Тепле вершкове масло збиваємо зі згущеним молоком, додаємо в основну частину крему. Збиваємо вершкову суміш із кремом до однорідного стану.

Змішуємо окремо яйця, сіль та цукор, збиваємо міксером до пишної пінки. Додаємо до яєчної суміші соняшникову олію, перемішуємо.

На борошно кладемо розпушувач, з’єднуємо інгредієнти. 3 порціями всипаємо борошно в яєчну суміш, перемішуючи лопаткою. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити консистенцію тіста.

Застеляємо деко пергаментом, виливаємо тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо бісквіт 15-20 хвилин.

Викладаємо готовий бісквіт на чистий аркуш паперу чи пергамент. Змащуємо поверхню бісквіту кремом. Згортаємо в рулет гарячий пласт.

Прибираємо рулет у холодильник на кілька годин. Коли десерт просочиться, прикрашаємо його зверху залишками крему та кокосовою стружкою. Додатково кладемо у холодне місце, щоб крем не потік.

Цей рулет сподобався гостям більше, ніж Рафаелло. Доступний склад продуктів

Таким чином ми приготували гарний та смачний рулет у стилі “Рафаелло”. Для краси можна прикрасити десерт ягодами або фруктами, використовувати кондитерське різнокольорове посипання.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: