Цукрові булочки: рецепт для самих зайнятих господинь!

Це тісто допоможе вам зекономити час для приготування здоби – з вечора поставите тісто, а вранці швидко зробите смачні булочки.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • живі дріжджі – 20 г (сухі – 8 г);
  • борошно – 450 – 500 г;
  • цукор – 100 г;
  • вода – 150 мл;
  • ванільний цукор – 1 ч.л;
  • масло вершкове – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль – половина ч.л.

Для приготування начинки і декору:

  • масло вершкове – 20 г;
  • родзинки – 120 г;
  • цукор – 20 г.

У теплій воді розводимо дріжджі, перемішуємо до розчинення дріжджів.

Яйця змішуємо з сіллю. Борошно змішати з цукром і додаємо яєчну масу. Розм’якшене вершкове масло – половину обсягу також додаємо в масу. Вливаємо дріжджову суміш. Вимішуємо тісто руками. Додаємо залишок вершкового масла і добре вимішуємо. Тісто має бути дуже м’яким. Борошно додавайте рівно стільки, скільки візьме тісто, це може бути більше або менше, ніж в рецепті.

Тісто змащуємо олією, накриваємо плівкою, ставимо в холодильник на 12 годин.

Швидкого підйому в холодильнику не буде, і тісто не перекисне.

Робочу поверхню змащуємо маслом і ділимо тісто на 12 шматочків. Розкатуємо коржі і викладаємо начинку. Чекати, поки тісто підійде не потрібно, працюйте з ним відразу, як вийняли з холодильника.

Викладіть начинку, звертніть рулетик, защипіть краї і сформуйте равлика.

Деко застеляємо пергаментом, викладаємо булочки, накриваємо рушником і залишаємо на 2 години, щоб тісто нагрілося і піднялося.

Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо 15 – 18 хвилин.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: