Тушкована капуста: кілька корисних порад для початківців

Часто трапляється так, що, не знаючи якісь кулінарні хитрощі, недосвідчені господині допускають помилки в готуванні. Наприклад, тушковану капусту можна приготувати неправильно, через що вона буде смердіти. Але чому це відбувається? У білокачанної капусти є сполуки сірки, які при нагріванні переходять в летючий стан. Коли випаровується волога, неприємний запах заповнює всю квартиру. Під час варіння борщу аромат капусти не такий насичений, тому що ви додаєте спеції, а вода не так інтенсивно википає. Ми підкажемо, як тушкувати капусту правильно, щоб уникнути неприємного запаху.

10 порад, як правильно тушкувати капусту

Якщо додати в каструлю черству хлібну кірку під час тушкування, вона вбере неприємний аромат. Головне – не забути потім її витягнути.

Якщо у вас є час, залиште нашатковану капусту на півгодини, щоб сік підсох. Це значно зменшить аромат під час її тушкування.

Лавровий лист може прибрати запах сірки, а також збагатити смак страви.

Наріжте капусту і залийте кип’ятком на півгодини. Після можна готувати страву так, як ви звикли.

Щоб запах сірки був не таким насиченим, перші 10 хвилин тушкуйте капусту з відкритою кришкою.

Кмин, волоські горіхи, кріп і петрушка відмінно справляються з неприємним запахом овоча. Можна тушкувати капусту з томатною пастою, в якій є різні спеції.

Можна зробити цибульно-морквяну зажарку, а вже в неї додати капусту. Готувати близько 7 хвилин без води, а потім долити рідину.

Якщо хочете, можна приготувати тушковану капусту з сосисками, м’ясом, гарбузом, родзинками, чорносливом або грибами. Приємний аромат забезпечений.

Якщо ви готуєте начинку для пиріжків або пирога, тушкуйте овоч не в воді, а в молоці. Така капуста не смердить, а приємно пахне.

Просочіть марлю розчином оцту і води в пропорції 1: 1 і покладіть на каструлю, а зверху накрийте кришкою. Такий розчин усуне запах сірки.

Корисні властивості капусти

У тушкованої капусти міститься невелика кількість калорій, тому це дієтичний продукт. У ній є вітаміни В2, С, А, РР, мінеральні солі і клітковина. Додайте тушковану капусту в свій раціон, це допоможе налагодити травлення і обмін речовин.

Багато людей відмовляються від тушкованої капусти тільки через її запах. Не варто цього робити, тому що уникнути неприємного запаху дуже просто. Сподіваємося, наші кулінарні поради допоможуть вам приготувати ідеальний гарнір до м’яса або смачну основну страву. Успіхів!

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: