Це саме найпростіше печиво, яке колись можна було купити в будь-якому кафетерії і сьогодні пісочна випічка так само популярна і любима.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- яйця – 2 шт;
- масло вершкове – 200 г;
- цукор – 150 г;
- розпушувач – 1 ч.л
- сіль – третина ч.л;
- ванільний цукор.
Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з цукром і збиваємо вінчиком. Додаємо яйця по одному, солимо, кладемо цукор і ванільний цукор. Просіваємо борошно і всипаємо в тісто разом з розпушувачем. Вимішувати тісто можете лопаткою або ж руками, як вам зручно. Повинна вийти м’яка і еластична маса.
Скористайтеся кондитерським мішечком і видавіть масу в ваші форми для печива. На деко, застелене пергаментом.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо печиво 10-12 хвилин. Виходить хрустке і повітряне печиво до чаю. Можна посипати цукровою пудрою.
За бажанням, в тісто додайте подрібнені на шматочки горіхи, грецькі або арахіс. Тільки спочатку обсмажте їх на сухій сковороді, наріжте на невеликі шматочки.
Можна зробити печиво в шоколадній глазурі: розтопіть шоколад на смак, чорний або молочний, вмочайте в нього охолоджені печеньки і викладайте їх на пергамент щоб шоколад застиг.