Грибний пікантний і гострий салат з морквою та солодким перцем, вам точно сподобається. Ми його готуємо завжди і не тільки на свята, на кожен день.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- печериці мариновані, 600 г;
- морква, 2 шт.;
- цибуля, 1 шт;
- солодкий перець, 2 шт.;
- петрушка чи кінза, пучок.
Для маринаду необхідно:
- часник, 6 зубчиків;
- соєвий соус, 2 ст.л;
- цукор, 2 ч. л;
- сіль, 1 ч. л;
- коріандр, чверть ч. л;
- оцет яблучний чи звичайний, 3 ст.л;
- олія соняшникова, 4 ст.л;
- кунжут.
Процес приготування
Моркву натираємо на тертці для корейської моркви, цибулю ріжемо тонкими півкільцями, солодкий перець соломкою, гриби шматочками.
Змішуємо усі продукти.
Змішуємо всі продукти для маринаду і заправляємо салат, добре перемішуємо, накриваємо і відправляємо маринуватися на ніч. Можна маринувати і кілька годин, але набагато смачніше виходить, якщо ви зачекайте ніч.
Якщо не любите салати з оцтом, можна додати лимонний сік, то салат буде з більш м’яким смаком.
Можна використовувати вже мариновані печериці, особливо смачним салат буде, якщо ви самі замаринуєте гриби.