Угорські ватрушки. Казково смачні і пишні!

Угорські ватрушки зберуть за вечірнім чаюванням всю сім’ю. Надзвичайно смачна випічка!

Продукти:

Для тіста:

  • 500 грам борошна
  • 10 грам сухих дріжджів
  • 300 грам молока
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • дрібка солі
  • 1 яйце для змащування ватрушок
  • цукрова пудра

Для начинки:

  • 400 грам домашнього сиру
  • 3 столові ложки ізюму
  • 1 столова ложка манки
  • 5 столових ложок цукру
  • 2 яєчних жовтки
  • 2 яєчних білка
  • терта цедра 1 лимона

Як приготувати угорські ватрушки:

Дріжджі додаємо в тепле молоко, даємо хвилин 10 постояти, щоб дріжджі ожили.

Змішуємо просіяне борошно з цукром, яєчними жовтками і сіллю.

З’єднуємо обидві суміші і замішуємо однорідне тісто. Кладемо тісто у великий посуд, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце підходити на пару годин.

Викладаємо тісто, що підійшло на стіл посипаний борошном.

Для начинки: збиваємо яєчні білки. Сир змішуємо з цукром, яєчними жовтками, манкою, ізюмом, тертою лимонною цедрою. Додаємо в останній момент збиті яєчні білки і знову перемішуємо.

Ділимо тісто на кілька частин.

Розкачуємо кожну частину тіста в прямокутник і нарізаємо на квадрати.

Кладемо на середину кожного квадрата трохи начинки.

Звертаємо краї квадратів до центру і скріплюємо.

Викладаємо ватрушки на деко, змащене маслом.

Зверху змащуємо збитим яйцем і даємо їм підійти близько години.

Випікаємо при 200 С протягом 10-15 хвилин.

Готові ватрушки посипаємо цукровою пудрою.

Сподобалося? Поділіться з друзями!
Мандаринка
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: