Смачний і простий рецепт консервації кабачків на зиму.
Складові:
- Кабачки – 3 кг.
- Солодкий болгарський перець – 2 кг.
- Сіль – 4 ст. ложки
- Оцет 9% – 150 мл.
- Цукор – 1 стакан.
- Помідори – 2 кг.
- Петрушка, кріп, базилік – по пів пучка.
- Рослинна олія – 1 стакан.
- Часник – 3 зубчики.
Закуска з кабачків, покроковий процес приготування
1. Через м’ясорубку перекрутити помідори, болгарський перець і часник. Подрібнити всю свіжу зелень. Кабачки необхідно нарізати невеликими шматочками.
2. Всі подрібнені овочі відправити в глибоку каструлю. Зверху на подрібнені овочі викласти нарізані кабачки. У каструлю влити рослинну олію (1 склянка), додати цукор (1 склянка), сіль (4 ст. ложки). Не перемішуючи відправити на плиту. Під час приготування кабачок осяде і тоді можна буде все перемішати. Після закипання варити на середньому вогні 50 хвилин.
3. Через зазначений час в каструлю до овочів влити оцет 9% (150 мл) і ретельно перемішати. Готову кабачкову закуску розкласти по банках. Закатати кришками. Обов’язково перевірте, щоб кришки не пропускали повітря.