Ульотний салат на зиму “Гості в шоці”. Ароматний, яскравий і смачний

Дуже смачна закуска на зиму з овочів. Найголовніше, що вона готується легко і просто!

Складові:

  • Огірки – 500 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Кабачки або цукіні – 500 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 200 гр.
  • Петрушка – невеликий пучок.
  • Солодкий болгарський перець – 1 шт.
  • Рослинна олія – 100 мл.
  • Цукор – 4 ст. ложки.
  • Сіль – 1 ст. ложка.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 1 ст. ложка.

Вихід 3 банки по 700 мл.

Спосіб приготування:

1. Кабачок розрізати на пластини, а потім нарізати соломкою. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Болгарський перець нарізати соломкою. Огірки нарізати соломкою. Дрібно нарізати петрушку.

2. Моркву можна натерти на тертці для моркви по-корейськи, нарізати соломкою або кружечками. Всі нарізані інгредієнти відправити в глибоку ємність. Всі овочі добре перемішати.

3. У мисці змішати цукор (4 ст. ложки), сіль (1 ст. ложка), приправу для корейської моркви (1 ст. ложка), чорний мелений перець (1/2 ч. ложки), рослинну олію (100 мл) і оцет 9% (100 мл). Все ретельно перемішати.

4. Готовим маринадом залити овочі. І все дуже добре перемішати. Залишити маринуватися на 3 години. За цей час необхідно кілька разів перемішувати овочі.

5. Банки простерилізувати, а кришки прокип’ятити. Коли овочі замаринуються, то їх необхідно розкласти по банках. Виділений сік з овочів рівномірно розлити по банках. Банки прикрити кришками.

6. На дно каструлі постелити рушник і на нього встановити банки. У каструлю налити теплу воду до плічок баночок і з моменту закипання стерилізувати 15 хвилин. Через зазначений час вийняти банки, щільно закрити кришками. Перевернути банки кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: