Універсальна заготівля з буряка на зиму – дуже смачно і зручно

Таку заготівлю приготовану за цим рецептом можна додавати в салати, борщ, подавати у вигляді закуски до будь-якого м’яса або просто їсти з хлібом.

Складові:

  • Буряк – 2,5 кг.
  • Лимонна кислота (суха) – 2 ч. ложки (або сік від двох великих лимонів).
  • Рослинна олія – 150 мл.
  • Сіль – 2 ч. ложки з гіркою.
  • Цукор – 6 ст. ложок.
  • Заготівля з буряка, покроковий процес приготування

1. 2,5 кг. буряка необхідно відварити до готовності. Готовий і остиглий буряк очистити і натерти на середній тертці.

2. Натертий буряк перекласти в каструлю, додати 150 мл. рослинної олії, 2 ч. ложки з гіркою солі, 6 ст. ложок (без гірки) цукру і 2 ч. ложки сухої лимонної кислоти. Ретельно перемішати.

3. Поставити каструлю з буряком на вогонь і довести до кипіння. З моменту закипання тушкувати 15 хвилин під накритою кришкою. Обов’язково необхідно періодично перемішувати.

4. По закінченню часу необхідно відправити буряк в заздалегідь простерилізовані банки. Буряк в банках злегка утрамбувати ложкою. Закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою або рушником до повного охолодження.

Така заготівля з буряка може спокійно зберігається при кімнатній температурі. Смачного!

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: