Універсальний томатний соус – рецепт заготовки на зиму

Томатний соус – відмінна добавка до будь-якої страви. І приготувати його на зиму не буде важко навіть для самої недосвідченої господині. Соус має приємну текстуру, виходить насиченим і смачним. А ще страва має приємну кислинку.

Соус може бути рідкий або досить густий. Це залежить від часу приготування. Ну а щоб він вийшов особливо смачним необхідно використовувати щільні м’ясисті помідори. Соус чудово поєднується з будь-якою стравою і просто обов’язково повинен бути серед ваших заготовок.

Необхідні продукти

  • 8 кілограм помідорів
  • 800 грам солодкого перцю
  • 800 грам цибулі
  • 5 лаврових листки
  • 24 штуки перцю горошком
  • 11 штук запашного перцю
  • 1 столова ложка солі
  • 4 столові ложки цукру
  • 75 мілілітрів оцту 9%

Покроковий процес приготування томатного соусу

Помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки і нарізаємо великими шматочками.

У болгарського перцю видаляємо хвостик і насіння, а потім нарізаємо великими шматочками.

Очищаємо цибулю і також нарізаємо великими шматками. Всі підготовлені продукти пропускаємо через м’ясорубку або перемелюємо в блендері. А потім переливаємо в каструлю.

Масу ставимо на плиту, перемішуємо і доводимо до кипіння. Потім додаємо в соус перець, сіль, цукор і лавровий лист. Варимо масу на невеликому вогні протягом 1 години.

Готовий соус протираємо через сито (за бажанням). Потім знову ставимо соус на плиту і уварюємо до необхідної консистенції.

У отриманий соус вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо по стерильним баночкам. Закатуємо їх кришками, перевертаємо, накриваємо рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.

Мандаринка
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: